rasprava se proširila tako da još jednom želim reć da ja nisam nikakav "zagovornik" zvučnih kartica ili "antizagovornik" cd playera...
@Doom
ja nisam spominjao audigy kartice niti x-fi kartice već konkretno e-mu 0404 koja ja vjerovao ti ili ne izvrsna kartica za reprodukciju zvuka...
evo čisto da napišem svoje osobno mišljenje, dakle meni je puno praktičnije puštati glazbu sa kompa nego da mijenjam/stavljam cd-e u ladicu playera iz ladice playera...cd medij kada jednom prebacim na komp daljnjom neupotrebom ne riskiram oštećenja,ogrebotine...sastavljanje najrazličitijih playlista...mogućnost reprodukcije glazbe s kompa u "bit perfect" kvaliteti i digitalnom vezom spojenom zvučnom na pojačalo zbilja pruža odlične rezultate...
druga je stvar audiofilija i ljudi koji BEZKOMPROMISNO traže savršen zvuk/reprodukciju, takvih u hrvatskoj ima možda 100 i takvi ljudi će potrošiti na transformator(e) za pojačalo koliko bi ja potrošio za novu računalnu ili audio konfiguraciju, a na kraju krajeva završio sam elektrotehničku školu i znam ponešto o naponima i tiskanim pločicama i debljini kablova, oxigen free copperu itd...pa imam svoje mišljenje o tome svemu i nisam sklon pretjerivanju u cijenama i pretjerivanju o utjecaju ostalih računalnih komponenti na zvuk zvučne kartice, jedino s čime se slažem je da računala (ventilatori) proizvode buku i da je to najveći razlog zašto komp nije toliko dobar izvor zvuka...