View Single Post
Staro 12.04.2007., 16:28   #31
hislipanj
Premium

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor yoke Pregled postova
momak koji je otvorio temu ime 15god. Nemojte sad misliti da podcjenjujem danasnju mladez, da nisu u stanju pribaviti/zaraditi hrpu love ali ipak vecini mladje populacije 8000Kn je hrpa love. ( pa i meni koji ima 30;-) )

S tim pristupom sam prisao

PC nije bogom dan za slusanje glazbe ali opet u nekakvom pocetnickom sustavu moze puno znaciti

Mislim da je tu najveci problem buka koji PC proizvodi, ukoliko to uspijes dovesti na razumni nivo, odnosno smanjiti na minimum onda si vec na konju

Ja doma imam zvucnu audiotrek Prodigy 7.1LT koja sasvim solidno odradi posao. Ovo solidno znaci da bi vecini ekipa to sviralo jako dobro i nebi htjeli nista vise

problem je sto kad se covjek jednom navuce na dobar zvuk onda uvijek tezi boljem ;-) ... nikad kraja ...

Zato sam smatrao da nebi sad ''pocetniku'' trebalo pumpati glavu s ''super'' zvucnicima od 5000-6000Kn ( vjerujem da ima puno bolji izbor od missiona i athene za tu lovu ;-) ), vec sam pokusao predloziti nesto sta bi djepu bilo povoljno a sviralo bi bolje od CD playera od kojih tisuca/par kuna.

Na kraju muzika je najvaznija ;-)

Znaci covjek vec ima izvor, jos mu fali predpojacalo/pojacalo i zvucnici.

Zvucnici - polovni;
Svi vise/manje volimo nove stvari ali u audio cijene dosta padnu, prilikom prodaje bar 50% a nekima i vise. Vecina tih ''audiofila'' ( ukljucujuci i mene ) dobro pazi na uredjaje, tako da se te polovne stvari mogu pronaci u super ocuvanom stanju. Mada izgled moze varati ;-) ali vecinom su to jos uvijek jako dobri i ocuvani uredjaju po povoljnoj cijeni. samo treba malo visiti po oglasnicima ( kazem audioepilog je jako povoljan ) ( govorim iz iskustva jer sam imao jedan par Peyote koji je bio 8700Kn a nisam ga uspio prodati za 4500Kn vec sam ga mjenjao za CD player ( Nad s500 )... ( vidio sam po oglasnicima da stariju seriju zvucnika od 7000Kn prodaju po 1500Kn - taj polovni zvucnik sam vidio uzivo i bio je u vrhunskom stanju, samo eto nije mi trebao jos jedan par zvucnika )

Diy pojacalo;
Ovaj GC Clone je klon pojacala koje se komercijano prodaje za nekih 1000-1500$/Eura ... pa sad ... valjda vrijedi nesto ;-) ... normalno ima tu cijela filozofija oko tog malog pojacala, oko konstrukcije, upotrebljenih dijelova itd...
ali ovo pojacalo stvarno ljepo svira i u bilo kojoj varijanti izrade/upotrebljenih dijelova ( a ima ih oko10:-) ) nadsvirat ce sva sony i sl. pojacala u nekom entry sustavu...sto vjerujem da je i cilj...

Doduse nece ovo biti pojacalo za tulume, ali ljepo svira i ima snage da ispuni svaku prostoriju.

Za studentskih dana u sobi sam imao pojacalo s LM3876 i male Celestion 12i/poslije B&W 301 ( 1200-1400) i najjeftiniji cd player Techniks PG380 ( 500-600Kn ) i poslije predpojacalo od Pass-a ( bride of zen ) )... zvuk je bio super...sve sto je jednom studentu trebalo ;-)...ovo je ono sta ja zovem entry sustav :-)
E ove male B&W kad sam ih prodavao sam prodao po istoj cijeni po kojoj sam ih kupio, jer se ekipa umalo potukla oko kupovine kad je cula kako to ljepo zvuci...( ne pretjerujem )
E ovi mali celestioni i B&W nisu bili zvucnici koji ce vas otpuhati basom ali su isporucivali kvalitetan/uravnotezen zvuk...
Skoro svi danasnji PC 2.1 zvucnici imaju vise basa od njih...doduse u vecini slucajeva je taj sub/bas razmuljan i ocajan ali eto...netko ce reci, uff kolko bassa imaju moji MS a ovi B&W nista...ali nije sve u bassu ;-)

Ali istina, o ovakvoj temi i prepucavanju oko iste je najbolje odraditi na audiofil.net, samo treba imati strpljenja jer je vecini ekipe vec dosta pitanja tipa sto kupiti ;-) osim ako se ne govori o 10000-20000Kn ;-)
ja sam daleko od "audiofila" i "eksperta" za audio uređaje i nije mi bila namjera zagovarati zvučnu karticu umjesto cd playera...
stvar je u tome da ova rasprava sliči na intel vs amd, nvidia vs ati, dinamo vs hajduk...a "novajliji" i prosječnom čovjeku koji sluša glazbu sat-dva dnevno zvučna kartica npr e-mu 0404 će mu poslužiti jednako koliko i cd player od 2000 ali isto tako kao i cd player od 20000 kuna, za razlikovanje i shvaćanje audio sustava trebaju godine slušanja, isprobavanja komponenti, mijenjanja...da se radi o meni bez razmišljanja bi uzeo zvučnu karticu umjesto nekog sony cd playera od 1500-2000 ili low end cambridge audia ili šta ja znam...
hislipanj je offline