12.04.2007., 10:22
|
|
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
Autor domy_os
I ja se slažem s Darthom i Gabreom, LCD TV mi se nikako ne sviđa. Danima već gledam po trgovinama, nijedan nema tako vjerne boje kao plazma, pogotovo kad je crna u pitanju. Mana plazme je manja reza, ali to recimo meni nije bitno jer neću je gledati s pola metra kao monitor nego 3 m najmanje, a tu se razlika ni ne vidi. Puno je bitnija kvaliteta boja (opet napominjem crna) i kut vidljivosti nego rezolucija. Zasada sam zapeo za jednog Pioneera s DVB-T tunerom, slika na TV programu je super, ali vidjet ću još...
|
Citiraj:
Autor Darth Vader
Moja plasma Panasinic PV 60 dijagonala 93 cm ima 20 000 000 000 boja, kontrast 10 000 : 1 dok recimo lcd ima par miliuna boja i kontrast upola manje, kut gledanja nemoram niti spominjat, dakle što se tiče slike i boja mislim da je dovoljno rečeno.
Naravno, LCD je uvijek izbor ako se radi o dijagonalama koje su manje od 93/107/ > jer plasmi u toj veličini nema tako je onda ujedno i jedini ako isključimo katodnu.
|
evo, sve rečeno..
a kupovati 26" LCD TV... pa to je Maleno... jedino ako ga mislite koristiti ko PC monitor, ali se pazite da vam takav ekran ima VGA ulaz.
preko HDMI-a ne možete dobiti nativnu rezu. (jedino LG)
|
|
|