View Single Post
Staro 12.04.2007., 00:55   #34
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor ja.sam.lud Pregled postova
Hahaha...web hosting "u Hrvatskoj" (ili ti kod neke naše firme)... NE HVALA

Kreditnu karticu u ruke i zujanje po googleu...za nekih 70-ak dolara godišnje već možeš dobiti 200-ak GB prostora sa terabajtom prometa.

Navedi mi jedan razlog da onda koristim naše reseller "firmice"

Kad vidim da mi nudi 300MB (ili neš slično)prostora, počnem se valjat od smijeha.

Nisu ovo '90-e, ljudi
Uh divan zakljucak nema sta, daj probaj popunit tih 200GB hdda pa ces vidjet u roku koliko ces letit sa hostinga. Takve firme se zovu over selleri i nude takve enormne kolicine podataka u nadi da ih nitko nikada nece popuniti. U praksi mozes tamo hostati samo http stranice jer sve ostalo sto ima veze sa bazom ce se vuci uzasno sporo jer imaju restrikcije kako se mozes ponasati i sta mozes vrtiti i milion korisnika. To recimo kod nas radi Fiuhosting, a vjerojatno i drugi dok imas malu stranicu nema problema ali kad ti se poveca onda te mole da smanjis svoj promet ugasis recimo search itd.

Drugo procitaj fine print ako im se nesto dogodi sa podacima nisu oni krivi, u vecini slucajeva nemaju backup a bas ne vjerujem da ces ih ti ici traziti na drugi kraj svijeta. Jos jednom provjeri sta znaci reseller, jer 95% nasih hosting providera NIJE zakupilo virtualne server nego ima svoje dedicated, to sto su dislocirani ne igra nikakvu ulogu. Jer ako neznas skompajlirat kernel ne igra ti ulogu dal ti je u sobi ili u kini server. Naravno vani se svi serveri nalaze u datacentrima tako da za svaki kvar se moze reagirati u roku od par minuta.

Evo recimo Fiuhost ima ogranicenje na velicine baze, znaci ioako imas jos mjesta na disku moras preci na veci paket ako ti velicina baze prelazi odredeni limit.

Zadnje izmijenjeno od: Bono. 12.04.2007. u 01:25.
Bono je offline   Reply With Quote