Moje iskustvo sa Biostar T-force 550U je poprilično pozitivno, izuzev par sitnica. Layout ploče je relatino loš. Naime chipset cooler je aktivan i relativno tih, no nalazi se preblizu Pci-e utora. Kartice sa glomaznijim ili dvoslotnim hlađenjem blokirat će ga potpuno. Za novu ploču to generalno gledano i nije problem, no omaleni chipset vent će se počet čut kad tad. Tad bi vlasnik mogao imati velikih problema sa zamjenom istog. Zamjena aktivnim low-profile coolerom je jedini izbor, dok visoki pasivnjaci potpuno ispadaju iz priče.
Drugo, procesorski utor je preblizu memorijskim te prije instaliranja većeg after market cpu coolera obavezno treba stavit memu u prvi utor jer je to poslije neizvedivo. Naravno, kod svake izmjene memorije računajte na skidanje cpu coolera. Treće, 24-pin ATX konektor je na prilično nebuloznom mjestu, kao i njegov 12V brat. Ako imate psu ispod ploče (BTX alike), ATX konektor ide preko grafe obavezno, kao i već navedeni 12V koji k tome mora biti i prilično dug. Ako pak imate psu sa gornje strane imat ćete dosta problema sa zauzdavanjem kablovinja.
Što se same ploče tiče, izuzetno sam pozitivno iznenađen uzevši u obzir cijenovni rang same ploče. Dolazi solidno zapakirana, sa pamučnom torbicom na poklon - sama torbica sadrži bundle koji se sastoji od par kablova, manuala i driver cd-a koji pak ima jedan od, na opip, najkvalitetnijih omota koje sam imao prilike dobiti sa driverima.
Bios ploče je vrlo sadržajan, sa svim potrebnim (pa i više) opcijama da bi mogli uživati u OC-u. Vrlo je stabilna i brza na default postavkama, dok je chipset vent i prilično tih. Max stabilni fsb koji sam postizao čistim Bios clockom bio je oko 293... (A64 3600+ X2 90nm max clock 2920 @ Ultra -M2, Crucial Balistix PC6400 1gb kit). Ploča nije imala problema sa auto bios recoverom kao tri (3) Dfi Infinity nFII- M2 koje imaju očitih problema sa memorijskim dividerom no ipak su jedan od najboljih AM2 OC-era.
Pohvala i jednoj low- cost AM2 ploči, Gigabyte M55S- S3 koja se pokazala vrlo dobrim OC-erom te je unatoč pasivnom hlađenju chipseta i ne baš OC nastrojenim biosom postizala solidne rezultate uz najmanje gunđanja. (max fsb 292 + A64 3600+ X2 @ 10 multiplier).