View Single Post
Staro 11.04.2007., 16:20   #11
gamer
dark seraphim
Moj komp

gamer's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor FERRYS Pregled postova
bolesno

di?

inace ok diegec. razmisljao sam o kupnji jednog al sad def9initivno prelazim na am2
ma sve kuzim, ali ja nedam svoju dfi sli-d za cca 600kn, a sa am2 nebum dobio nista bolje, osim manjak para u dzepu da kupim drugu maticnu, proc i jos k tome ram. a ovo sve treba prodati, a ram kupih prije 2 tjedna...neisplativo. cekam am3 ili ddr3 ili kaj vec...sljedece kaj ide gore za kojih 7-8 ili vise mjeseci je neka gf8 i bok. nakon toga kupujem novo...a jos treba zivjeti tj. jesti...

Dakle, nazad na s.diego! (bitches!spamate mi tu! )

Evo, isprobao ga pod opterecenjem.
Na 3GHz se rusi pretezito na 3. testu 3DM05, dizao sam fsb, smanjivao
mnozitelj, davao mu vise napona, itd itd...nista. Ne moze raditi stabilno.
Na frekvi od 248x12=2977MHz mi se nije dalo zahebavati u marku, pa lijepo
stavih NFS Carbon i odero nekih 3 sata igre. Stabilno.

Dakle, FSB je 248, DDR radi na cca 217, HT x4, vid na 110% tj. tocno 1.44V.
Izvadio sam 2x512MB Kingmaxa pa sad radi u 1T na 3-4-4-8, kako i treba.
Temp je max 50, sa time da se stalno krece izmedu 47 i 49, mjereno u
everestu, pa pitaj boga jel tocno. Imam trenutno 2 monitora pa sam pogledavao temp na taj drugi.

Mislim da me i mema koci jer kad spustam FSB/DDR odnos, ram radi zapravo na cca 400MHz ali si to ploca oznacava kao DDR 360 (bas u ovom gore slucaju) i stavi memu na 2,5-4-4-7.
Kad taj omjer jos spustam onda radi na 2-3-3-6, pa posto to ne radi na 133MHz(tj. 266) kak si to ona zamisli, nego na cca 400MHz, najvjerojatnije
dolazi do problema pa se komp rusi. Dakle, da imam neki dobar primjerak rama, mozda bi i radio na cca 3GHz stabilno, no otom potom, a mozda mu je ovo maximum.

Valjda sam sve rekao...

Eto, prije kupnje sam se takoder pitao koliko se isplati, 100kn simo tamo, ali eto, na 2977 vrtit oko 3 sata nfs...meni je dokaz i pola.

Da ne potaknem sad sve-opce-poznatu raspravu o ocanju hw-a poznatog vec 2 godine ili otkrivanja tople vode, ovo je sve dakle u svrhu moje znatizelje, nista vise, dakle da znam otprilike sa cime imam posla.
Proc sad ide na default i ceka losija vremena gdje ce trebati koji MHz vise.

Kaj se tice am2, kazem, nemam love za takvo nesto a niti mi ne treba, bar ne jos.

Pozdrav!

Zadnje izmijenjeno od: gamer. 12.04.2007. u 01:15.
gamer je offline   Reply With Quote