koliko sam primjetio vecina bi za zvucnike izdvojili najmanje para
krivo
zvucnici su u tim enty sustavima najkriticnija karika odnosno oni najvise utjecu na kvalitetu zvuka
svi ti playeri nizeg cjenovnog razreda vise manje zvuce isto, pojacal ce isto tako odraditi svoj posao sasvim o.k. dok ono sto ce ti najvise utjecati na konacni rezultat su zvucnici.
- recimo da imas CD player od 10000Kn a onda ti na kraju zvucnici zamuljaju sve, jednostavno ne mogu isporuciti kolicinu informacija koju si doveo do njih ( uzalud ti taj vrhunski player )
- recimo da imas i vrhunski CD player i pojacalo i opet ti na kraju zvucnici sve to upropaste
- i sad jos treca varijanta kad imas podjednako dobrar izvor i pojacalo ( slicnog cjenovnog razreda ondnosno ''kvalitete'' ) te skuplje/kvalitetnije zvucnike, onda si bar siguran da ce ti zvucnici biti u stanju dobro odsvirati ono sto si doveo do njih :-)...normalno sve to treba dobro izbalansirati i poslusati :-)
tako da bi ja, recimo da imam 8000Kn na raspolaganju to raspodjelio na slijedeci nacin
2000Kn CDplayer
2000Kn Pojacala
3000-4000Kn Zvucnici
za kablove bi koristio one dvi telefonske zice dok ne kapne opet koja kuna...ili bi potosio nesto ako je ostalo nakon ove tri komponente :-)
a uvjek mozes koristiti PC kao izvor te tako dodatno ustediti koju kunu/odgoditi kupovinu izvora ;-)
.