View Single Post
Staro 10.04.2007., 22:50   #109
ante2
Premium
Moj komp

ante2's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Taj tko ti je to rekao je kandidat za top 10 najvećih idiota. NHF, naravno. A o RAID-u imaš jako puno tema.

ja ipak mislimda je covjek mudar

a ocu li ga poslusat eeeeeeeeee to ce mo vidit (ja vise volim intuiciju koja mi govori da je raptor dobra brzovrteca igracka )

danas sam bio u zoli i tako sam se malo raspitivao o ovom i onom (imaju cjelu seriju Scythe hladnjaka za cpu i mrak izgledju http://www.zola.hr/index.html?lmd=39176.835197) i tako smo dosli i do raptor diskova (koje i oni hvale) ali jedna druga stvarcica mi je zapela za oko a to je kavez za diskove koji ih maksimalno potisava a navodno i dobro hladi
kavez je crn i metalan izvani,a disk je u njemu kompletno okruzen spuzvom cak su i kablovi provuceni kroz spuzvu (tj stisne ih se spuzvom kada se kavez zatvori) + sta se iz vana kavez na kuciste spaja preko gumenih amortizera tako da se vibracije maksimalno smanjuju, jedina stvar koja me tu muci je hladjenje
navodno je jako dobro jer kavez preuzima na sebe toplinu od harda i ispusta je u okolnu ali opet je sami hard zarobljen unutar kaveza i nema bas previse dodira sa zrakom
pitanje je da li je ko probao nesto slicno i da li je imao problema sa hladjenjem tj grijanjem harda ?

bas ceprkam po zolinom veb cjeniku i ne uspjevam nac doticno kuciste a nisam zapamtio ime proizvodjaca bem
DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance
Carbide Series Air 540, Corsair RM750i
CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud
DELL U2515H
Synology DS413
ante2 je offline   Reply With Quote