View Single Post
Staro 09.04.2007., 18:59   #1
Branimir H.
Registered User

Datum registracije: Apr 2007
Izluđuje me ta mreža

Na početku da se zahvalim svima koji su ovdje napisali puno korisnih savjeta pomoću kojih sam (manje/više) uspješno sastavio svoju mrežu. Ali kao što je i za očekivati, tu sam zato jer sam zapeo.
U spomenutoj priči se nalaze 4 računala, i to dva sa win98, jedno sa XP i jedan laptop sa XP koji je povremeno priključuje. Sve preko Micronetovih kartica i 8 portnog switcha. nalazi se tu i znameniti HT/SIemensov ADSL router. Sve to međusobno radi, vide se, printaju na tuđe printere, čak se i gledaju (i vide) preko Ultra VNC-a. Na net mogu svi ali kao dial-up, i to maksimalno jedan u isto vrijeme.
Problem počinje pred par dana, a kulminirao je danas. Tada sam kupio wlan acess point, a danas sam ga pokušao aktivirati. Stvar je u tome da jednostavno ne mogu pristupiti AP-u preko njegove standardne IP adrese 192.168.2.1. Upisivanjem iste u web browser ne dobivam prozor "Enter network password" u koji bih ukucao podatke od AP-a, nego prozor sa (postojećom) dial-ap vezom, koja me spaja na internet. Na isti nacin ne mogu upasti niti u onog Siemensa, da ga iskonfiguriram kao normalni ADSL router.
Ne znam koje sam sve triper-kombinacije isprobao danas, i nisam uspio. Skrušeno molim pomoć. Hvala.
Branimir H. je offline   Reply With Quote