khm, tolko bullshita nisam cul od davno...
ja neznam, od kad, al mislim da nikad Oscar nie bio mjerilo kvalitete filma, jer ko malo prati film, zna da se Oscar dodjeljuje po nekim nacelima koja nemaj apsolutne nikakove veze s kvalitetom filma, vec vise bi se reklo politike unutar hollywooda i akademije...
nadalje knjiga i film su dva jako razlicita medija, jer citanjem knjige sami stvaramo radnju u svojoj masti, zajedno s vizualizacijom likova te sveg ostalog, dok na filmu imamo to sve vec ponudjeno, jedino sto kod filma ostaje, da nam da misliti je onda prica i neka poanta koju je reziser i scenarist zamislio, da nam pokaze.
Filmovi bez poante na kraju, su cista komercijala, te isprazni i bezvrijedni, kao sto je upravo i titanic, koji nam nie rekao apsolutno nista, niti ostavio neki dojam na kraju filma, da se moras zapitat i razmisljat o nekim stvarima...
Takvi filmovi su napravljeni "glupi" za siroke mase, zato da ljudi ne moraju razmisljat na kraju, jer ipak siroke mase ljudi su upravo to glupi i nesposobni razmisljat...
Dok filmovi koji imaju smisao, te poantu price, toga sto se prikazalo kroz film, nisu za svakog, to se odma vidi, kad neko gleda samo slice na filmu, a ne pohvata pricu i poantu iza tih slicica.
Ja osobno ne volim glupe filmove, koje kad pogledam, istog trena i zaboravim kaj se radilo u filmu, jer na kraju nisam imal o cem razmisljat...