View Single Post
Staro 08.04.2007., 16:17   #1
corben
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Apr 2007
GPRS POSTAVKE ZA WINDOWS MOBILE 5 i 6

EVO KAKO PODESITI GPRS POSTAVKE ZA VIP :

GPRS

Pošto sam i sam bio svjedokom kako u VIP-u tehnička "podrška" nema pojma o Windows Mobile platformi (vjerojatno ima i izuzetaka) evo da biste aktivirali GPRS Start uslugu pristupa Internetu putem GPRS-a potrebno je poslati SMS poruku sadržaja GPRS na broj 777. Za aktivaciju GPRS Pro usluge obratite se Vašoj službi za korisnike na broj 091 77 00.

1.Pritisnite Start > Settings > tab Connections > ikona Connections.

1.Pritisnite tab Advanced.

Pritisnite Select Networks.

Ispod naslova "Programs that automatically connect to the Internet should connect using:" pritisnite New...

Pod tabom General unesite naziv u polje "Enter a name for these settings:"

Pod tabom Modem pritisnite New...

U polje "Enter a name for the connection:" unesite naziv veze. U padajućem izborniku "Select a modem:" odaberite Cellular Line (GPRS). Pritisnite Next.

U polje "Access point name:" za GPRS Start uslugu unesite APN server gprs0.vipnet.hr i pritisnite Next. Ukoliko ste korisnik usluge GPRS Pro adresa APN servera glasi gprs5.vipnet.hr.

Ostavite sva polja praznima i pritisnite Advanced.
Pod tabom TCP/IP odaberite opciju "Use server-assigned IP address".
Pod tabom Servers odaberite opciju "Use server-assigned addresses". U gornjem desnom kutu pritisnite ok i potom Finish.Pod tabom Proxy Settings odaberite opciju "This network connects to the Internet" i potom u gornjem desnom kutu pritisnite ok 3 puta i potom zatvorite prozor Settings.

Pokrenite Internet Explorer i u adresno polje unesite primjerice "www.google.hr". Pritisnite Go.
i....spojeni ste na GPRS internet...Ako će nekoga zanimati stavit ću i postavke za MMS i WI-FI tako da možete besplatno surfati po hot-spotovima (i nezaštićenim zagrebačkim mrežama,naravno)...

NAPOMENA; neke slike sam iz tutorijala morao maknuti zbog ograničenja postanja u slikama...

corben je offline   Reply With Quote