Pošto sam dobio puno pitanja za eMule i kako ga konfigurirati, odlučio sam napraviti eMule guide.Ja ću ga ti staviti, a admini, ako misle da treba ići negdje drugdje, neka ga premjeste.Iz nekog razloga Optima ne blokira eMule, nego samo torrente, pa eMule ide bez beda, barem meni.
Pa, krenimo redom.
1.Ako imate router, morate u njemu port forwardati portove za eMule.Ja npr. koristim portove TCP 50000 i UDP 50001. Ako imate Windows Firewall uključen, onda u njemu također otvorite te portove.
2.Morate naštimati broj TCP/IP konekcija. Ja to radim preko programčića koji se zove XP-AntiSpy. Osim naštimavanja velikog broja konekcija ima i brdo drugih korisnih opcija vezanih uz windowse. Upišite u Google XP-AnitSpy i budete ga našli. Podešavanje broja konekcija može se vidjeti ovdje:
Ja sam stavio na 200. Više od toga ne bih išao, jer router može progutati oko 256 konekcija. Nakon toga instalirate eMule, pokrente ga, pa idemo na sljedeće:
Na prvoj stranici sa serverima imate ćete listu servera. Označite na jedan, potom desni klik mišem i obrišite ih sve. Na desnom dijelu ekran je ovako nešto:
Potom idemo na options
Pod connections vam moraju biti ovakve postavke. Max.connections na 250, jer router ionako ne može progutati više. Ja sam si sources stavio na 1000, pod TCP i UDP portove one koje ste port forwardali. Što se tiče up i down limita, oni su međusobno povezani. Da bi vam download bio maksimalan upload mora biti na 10.
Pod server uključite samo ove dvije opcije
Ostale nisu potrebne.
Zatim security
I još extended opcije
Postavite Max. half open connections na 80. Mislim da više ne treba. To ima veze s onim povećanjem konekcija na početku. Mislim da je to to. Ako se netko još nešto sjeti slobodno nadoda. Ako imate kakvo pitanje, slobodno pitajte.