View Single Post
Staro 05.04.2007., 10:43   #6
Darth Vader
Dark side Moderator
Moj komp

Darth Vader's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor Pomo Pregled postova
Samo da kažem da moj primjerak se515 odrađuje svoj posao 24/7 već godinu i pol dana i nije ga bilo potrebe resetirat ako ga ja nisam zblesio. Što ne mogu reć za se555 primjerke koji su mi prošli kroz ruke. Od ta dva moj glas definitivno ide za se515. Osim toga koliko mi je poznato razlika u brzini prijenosa između 108 i 54 mbit wlan veze je neznatna i zanemariva.
Ono što je po meni važnije je to da se555 ipak podržava wpa2 zaštitu i file i print server kroz usb prikljućak.

ovisi od verzije do verzije, ali se555 je definitivno bolji i stabilniji od se515, radim s tim, imam oba doma tako da resimo se555 nikada ne resetiram, gasim / palim, dok je to svakih par danas slučaj sa se515, tako da ono.... ti možda imaš sreće s nekim primjerkom ali nemože se reći da je se515 bolji od 555.

EDIT: ovo što Pomo kaže je točno, da između 54 i 108 MBs nećeš osjetiti neku pretjeranu razliku ali možda bi u ovom tvom slučaju ipak to moglo dobro doći.

Citiraj:
Autor Dngy Pregled postova
A koji je domet u metrima u zatvorenom prostoru i jel se razlikuju štto, jer je meni bitno samo da mogu (ako mogu) povezati bežično jedan komp bežično koji je udaljen cca 30metara zračne linije i djele ga 3 zida do routera...e sad dali postoji u tome razlika u performansama i jeli ta udaljenost uopće izvediva s obzirom na prepreke?

to je sad pitanje, jer sve ovisi kakve su prepreke i kako se lomi signal. Dalje, to će ti prije odraditi se555 nego 515 iako oba imaju 2 antene (u se515 je sakivena unutra još jedna). Najbolje ti je možda da vidiš sa frendovima sigurno netko ima jedan od ova dva uređaja pa probaj, treba ti još i laptop tako da najbolje vidiš dokle ima signala.