Tema: Vangelis
View Single Post
Staro 05.04.2007., 09:17   #9
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Nekada sam poslušao i posjedovao baš sve što je Vangelis izdao. Ovo novije nemam. Ali on ne izdaje album svakog drugog utorka pa mislim da imam gotovo sve. Najviše mi je legao Voices.

Za one koji još nisu poslušali Vangelisa mala preporuka.

Album se sluša u cjelosti, bez prekida i po redu. Onda sve dobiva puni smisao. Obzirom da nikada nisam imao dovoljno kvalitetan audio, slušalice su obavezne. I one moraju biti jako dobre. Ne štedite potenciometar pojačala.

Poprilici isto važi i za Jean Michel Jarre, Enya, Mike Oldfield (kod njega nije nužno), Enigma. Koliko god nekom bilo smiješno, odličan soundtrack je iz filma Titanic. Isplati se poslušati. To je ujedno i jedini dobar dio fima.

Ima još toga ali se ne mogu sjetiti. Uvjek postoji vrijeme za svakog od njih. Nekada ne mogu slušati Vangleisa ali Mika legne odlično. I sada bi. Svaki od njih imaju nešto posebno, svoje. Ne treba ih se mješati. Svaki je poseban stil muzike.

Za one koji kratko pamte preporučam Shadows. Sigurno znate sve i jednu melodiju od njih a to ne znate. Hint: band svira na terasi Hotela Adriatic, negdje na Jadranu.

Kada mi se malo spavalo, pustio sam nešto od toga. Ako sam zaspao, to znači da sam bio preumoran. Ako sam ostao budan, razbudilo me i više nisam razmišljao o spavanju. Odlično je za liječenje migrene, nervoze, glavobolje, svih vrsta bolova.

Ostalo proučite sami i dopišite. Predugo ne pratim muziku.
RAK je offline   Reply With Quote