View Single Post
Staro 04.04.2007., 21:08   #1
Nebbo
gejmer
Moj komp

Nebbo's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Koju memoriju kupiti?

Evo ovako...

kroz kojih mjesec dana (tj. cim padnu cijene C2D) mislim kompletirati komp. Za sada imam maticnu (Gigabyte DS4) i... hmm... i to je to

Procesor ce nekih 68% biti E4300 (zbog svojih overclockerskih mogucnosti), a 32% da ce biti E6300 sa 4MB cache (ili kako li se vec zove).

Uglavnom, kako je cijena kingmax memorije jako pala, razmisljam se uzeti 2x1GB PC5300 (667MHz) Kingmax-a.

Sad Vas molim za savjet. Dal je ta memorija OK uz DS4 maticnu plocu (nadam se da nema nekih problema) a pogotovo za proc koji jednostavno vristi "klokaj me". Drugim rijecima, jel pametnije dati 200kn vise i ubosti 800MHz ram kako bih bio slobodniji prilikom klokanja...? Naravno, ne mislim nista divlje, samo 100% overclock

I na kraju, vidio sam jedan Topic otvoren zbog problema sa kongmax-om, tocnije nepostojanosti copyright crvenog chipa na modulima. Ovi moduli koje mislim uzeti imaju zelenu plocicu i imaju crveni copyright chip i dolaze u ovakvom pakiranju KLIK NA LINK .
Hmm... dok ovo pisem, palo mi je na pamet da procitam koji su chipovi gore. Dobro, to mogu sutra otici provjeriti...

Thx na savjetima...