Citiraj:
Autor Paske
Plazma kao tehnologija mi se čini na zalasku - obzirom da su LCD matrice bolje, a polako dolaze i dijagonale veličina plazme.
varaš se, jako se varaš, plazma je bog i batina za gledati film, i rijetki LCD-i (i to skupi) mogu mjeriti sa pristupačnom plazmom.
Kaj se tiće slike u prodajnim centrima - oni fino gore puknu Philips reklamu. Naime ta reklama se snimana u VRLO high definition tehnici. Jednom sam razgovarao sa zaposlenikom - za tu reklamu imaju posebnu škatulju ( comp zadužen za reprodukciju samo te reklame ). Rezultat je slika na ekranu koja izgleda - pa prekrasno. Macro scene kad se vide kapljice rose na bubi - odmah bi čovijek kupio telku ! ovo je istina, i potpuno se slažem
Ali - to nećete vidjeti doma sljedečih 10 godina - pa niti sa BRay filmovima. Naime reklaa služi da se pokaže što televizor može, a može gro ! Problem je u tome što nikada nećete imati toliko čisti signal, niti sa BRa / DVD / HD DVD diska, a pogotovo ne sa DVD-a da prikaže takvu sliku - HRT da ne govorim ... e ovo ja tvrdim, ali me nitko ne yebe 2 posto
Tako da vrlo, vrlo oprezno pristupite izboru - osim ako imate love ko kenje, onda kupite i meni jedan 
|
Citiraj:
Autor jed2i
a kad vidis sharp aquos lcd rezolucije 1920*1080 plazma se cini smijesna
tu vrijedi pravilo kolko para tolko muzike
odite u tehnomax gdje su stotine televizora izlozeni
ja bolje slike od sharpa nisam vidio
i kaj je jos bolje ima response time od 6 ms
|
teh karakteristike su zadnje što treba gledati...
fino kad to vidiš uživo, onda možeš dati komentar.
primjer... gledamo ja i frend u vemilu, novi LCD TV od 100Hz! novi zadnjikrik tehnologije, po papirima superioran svemu ostalom..
ali uživo ta slika izgelda totalno neprirodno, oštro, teško a pbjasniti dok ne vidiš...