04.04.2007., 11:48
|
|
Banned
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
Autor Kristijan_7
Heh, ja ti mogu reći razliku između LG-a L204WT i Samsunga SM 940BW koji se oba nalaze na mom radnom stolu... Samsung je odličan monitor, po meni malo presvijetle slike i poprilično nevjernih boja (posebice crne i bijele). Njegove "atletske" sposobnosti su odlične i ghosting je neuhvatljiv. Ukupno je vrlo solidan monitor za lovu koju košta. LG-a sam kupio nakon što sam ga imao prilike sučelit sa 205BW, premda nakratko, i slika mi je djelovala puno "življe".
Sad je Lg na stolu i mogu reć samo najbolje o njemu... Ima TN+ matricu koja glumi 8 bitnu boju, nije pravih 8 bita ali nije ni 6. Nebi vjerovali, ali crna je stvarno crna na tom monitoru, kao i što su poprilično vjerne ostale boje (uključujuči bijelu). Vidni kut po horinzotali je nevjerovatan, no po vertikali, po mom mišljenju, ne dostiže specifikacije. Pi većem kutu gledanja bijela lagano prelazi u rozu... Ghosting ne postoji. Uglavnom, mene je monitor privukao manjkom filtera, odličnim horinzotalnim vidnim kutem (koji ne mijenja boju na ekranu čak ni iz većih kuteva), brzom matricom i za tu cijenovnu klasu nevjerovatno vjernim prikazom boja, posebice crne. Zamjerke su vertikalni vidni kut, skromne atletske mogućnosti i "backlight bleeding" pri vrhu ekrana.
Ako manji Lg brat imalo prati većeg po vrlinama, ja bih uzeo Lg-a.
|
da, sve je to ok, uzeo bih ja LG-a, ali LG nema nikakvo podesavanje ekrana, sto je meni jaako bitno jer tu gdje sam na stanu imam neki standardni stolac koji se nemoze postelavat po visini  .... uz to, samsung se u pcborg shopu moze dobiti za 1600kn i s njim se dobije DVI kabel (za LG neznam dal daju kabel i LG je skuplji)
BTW, sad imam neki generic 17'' CRT, pa je 19'' WIDE LCD sigurno bolji... 
|
|
|