Citiraj:
Autor domy_os
Napajanje stavi dole, ali okreni naopako, tj. tako da ti vent bude gore. Na stražnju stranicu prvi vrhu stavi 120 mm vent, a naprijed napravi samo prorez za zrak na koji će se nastavljati mali tunel i u njega staviš diskove. Vent od napajanja zajedno s tim ventom na kućištu će zrak izbacivati van, a vući ga kroz tunel u kojem su diskovi.
|
mislim da bi se trebalo stavit bar jedan vent sprijeda da se ne stvori negativan tlak u kucistu, jer ako samo izvlaci zrak a pasivno ulazi (kroz rupe bez venta), stvara se "potlak". naravno da to nije veliki postotak izgubljenog strujanja zraka, ali kad vec rapsravljamo o hladenju, sam nek se zna. najidelanije bi bilo da protok ubacenog zraka bude jednak protoku izbacenog, ili da je protok ubacenog veci.
Citiraj:
Autor Bartuc
@Vuco, stavi uho na stol i pokucaj... svaki materijal je vodič zvuka! Čak se brže širi zvuk kroz drvo nego kroz zrak! I mislim da je pravo željezno (ne limeno) kučište puno bolji "zvučni izolator" od drvenoga! Uostalom sve vibracije u kučištu se manifestiraju kao zvuk (buka)!
Npr. zašto se akustične gitare (ili gotovo bilo koji drugi glazbeni instrument) rade baš od "šupljeg" drva... baš zato jer daje lijepši zvuk od ostalih materijala !
|
to jednostavno ne stoji. brzina sirenja zvuka u aluminiju je 6420 m/s, u zeljezu 5950 m/s, a kroz drvo ako se zvucni val siri u smejru vlakana drveta od 3200-5200 m/s, a ako se siri okomito na vlakna onda je od 900-1500 m/s (ovisi o vrsti drveta). sto mislis, cemu onda sluzi rupa na gitari? pa da val zvuka moze izaci van

dakle, drvo je bolji zvucni izolator od zeljeza.
uff, sto sam ga...