View Single Post
Staro 02.04.2007., 21:32   #1
menphisag
Registered User

Datum registracije: Apr 2007
Trebam savjet - pomoc !?

Puno pozdrava svima na forumu, molio bih kratki pogled na threadi eventalni savjet. Ustvari, nisam siguran da li ovdje postam ili na ATI-jevom podforumu.

Naime, prije par dana sam kupio Dell Inspirion 6400 sa Dual Corom, 160GB, 2 GB RAM, ATI mobility radeon x1400 hyper........bla, bla, ........i sa vistom.
Sweet deal, nije lose ali me vista zezala, nisam joj vican , i maknem je, stavim XP .........
Instalcija prosla ok, krenuo istalirati drivere za ATI. Ove 7.1 xp_dd_ccc Catalyst, ...... I odmah frka.
Istog momenta sam dobio popup obavjest da nekakva CCC aplikacije (skontam da je to control centar) 00000150 nemoze biti pokrenuta. Ma stisnem Ok i nastavim.
Sve ostale drajvere uspjesno instalirao, medjutim prilikom svakog bootanja, prva stvar koja dolazi na ekran je program files/ATI/CCC prozor i obavjest da nemogu pokrenuti gore spomenutu aplikaciju (CCC). Pokusam sa 7.2 i sa 7.3 ali isti problem.
Skinem sa ATI-jeve stranice soft koji vrsi provjeru i na moju veliku zalost, dobijam obavjestenje da se moj hardware nije kompatibilan sa ovim driverima.
Kasnije pokusam 7.3 mobile za xp sa custom postavkom bez CCC.
Ali i dalje imam ovaj prozor prilikom bootanja, desni klik na CCC izbacuje ovaj 00000150 error.
Sta da radim, da li je ponovna reistalacija OS-a jedino rjesenje s tim, da prilikom istalacije 7.3 mobile drivera izbacim ovaj CCC ili da pokusam nesto drugo, trece.
Do vas je da me savjetujete.
Hvala.

p.s
Ako cjenjeni mod. misli da temi nije mjesto u prenosnicima, neka je prebaci gdje treba.

menphisag je offline   Reply With Quote