View Single Post
Staro 08.08.2002., 13:24   #18
Stormeye
Billy lives forever

Stormeye's Avatar

Datum registracije: Dec 2001
E sad opet ću se malo raspričat:
Velim ja radim s Photoshopom, Swishom, Macromediom, i officeom a sranja tipa igre me ne zanimaju.Tu i tamo možda koja strategija i njišta više.
E pa sad ni ja nisam bio vjerovao da laptop uopće može da odradi zahtjevne poslove ali mi je Dell P3 800 razbio svaku sumnju. Dakle uzeo sam ga od susjeda i isprobao na par dana s instaliranim dotičnim aplikacijama.I stvar leti,doslovno. Photoshopovi efekti rade savršeno brzo, velike fotografije se učitavaju jako dobro bez prevelikih zastajkivanja i sl.
Napominjem da ne koristim Photoshop na 100% ako me kužite.Mislim da ga malo tko poznaje 100%,recimo da poznam nekih 40-50% mogućnosti a to je meni sasvim dovoljno za svakodnevicu. O officeu neću niti pričat jer to radi ko puška.
A sad što se tiče laptopa: Ja sam napravio konačnu odluku o kupnji: Il Siemens Fujitsu ili Sony Vaio.
U pravu si kad si rekao da su Sonyevi modeli ultra lagani,kompaktni i nadasve jeftini,i baš mi takav model treba jer ne mogu izdvojiti preko 1300 eura.
No mislim da se za te pare može kupiti neki Celeron 1.2 sa 256 RAMA ,20 diska i DVD-om.Takav sam ja bar dojam stekao.
Što se tiče kupnje po oglasniku ovo je moje viđenje stvari: Onih 90% laptopa je ukradeno negdje vani a znat ćete zbog toga što nemaju punjač ili neki manje bitan dio,nemaju legalan softver( a to je kod prijenosnika dosta bitno) i naravno garancije.
Takvi prijenosnici vam se dragi moji u Njemačkoj nabavljaju za 400 eura!!!
Ja vam to jamčim i sam sam se u to uvjerio.
Nekidan sam reda radi nazvao nekog tipa iz jednog starijeg oglasnika jer sam mislio d avaljda nije prodao. A prodavao je Siemens P3 800 128 DVD... I kaže meni lik da ima bilo koje marke nov polovan kakav ja oću.A po glasu mu se vidi da je neka seljačina koja veze nema šta je notebook.
I kaže on meni da će mi dat ovoga gore za 8000kn.
I ja ga pitam jeli laptop kupljen ovdje? A on meni: Nije bogati ko da ja znan di je kupljen.
E to to vam je dio priče koju svakodnevno netko proživi kad ide kupovat bilo šta preko oglasa a kamoli laptop.
Zato se nadam da ću uspjet za koji mjesec skucat neki za ove pare još uvijek ne znam dal legalan ili drpnut razmislit ću.

:confused: