Kako sam prije par mjeseci ostao bez mojeg najdražeg(ne onog dolje nego onog na stolu

) skupio sam "nešto" para i vjerovatno ću početkom ili sredinom petog mjeseca uzeti novi kompjuter. Izraz novi "kompjuter" uključuje matičnu, procesor, grafičku i RAMe.
Sad.... ja sam već skoro siguran u sve, ali zanima me najviše oko matične jer ću uzimat Quad core procesor. Koji je čipset najbolji za njega(njih

) i konkretno koja ploča. Znam da će intel uskoro izbacivati nešto novo od čipseta pa bi mogao očekivati nove matične, ali mene svejedno zanima šta bi trenutno bilo najbolje.
Dalje... od grafičke će najvjerovatnije biti 8800 GTS sa 640 ili 320mb, ovisi koliko para ostane. Ako ATI tada bude imao nešto bolje i jeftinije onda ćemo uzet naravno njega.
Za rame sam siguran skoro 100% da ću uzet kingmaxa 667mhz i stavit ga na 4-4-4-12 ili niže.

Rekli bi neki: zašto pored ovakve konfiguracije ovako "slaba" memorija, ali siguran sam da ako pročitate
ovu] temu znat ćete zašto.
Konačno ono mi najdraže i najvažnije, a to je razlog zašto je ova tema na ovom forumu je Intel Core 2 Quad Q6600.

Potpuno neisplativo po mnogima, ali snaći ću se ja već

On vjerovatno neće biti overclockan, prvo jer se grije ko svinja, a drugo jer jednostavno nema potrebe. Eventualno ću kad složim novo vodeno(ako ga složim) malo isprobat dokle ide.
E sad razlog ove teme na kraju je: koju matičnu uzet za Q6600? Pošto će vrlo vjerovatno sve biti uzeto u inozemstvu uzmite u obzir
sve matične ploče.
Unaprijed hvala.