Evo problem je riješen. Sada je router Stealth 100%. Meni nije bilo logično da jedan router može imati tako loš firewall pa sam danas opet skočio do njega to provjeriti i skužio sam u čemu je stvar.
Pa da kažem u čemu je stvar za druge korisnike:
Nije firewall od Elcona loš, nego eto, kao i vrlo često kod IT tehnologije ljudi su zbrljali.
Moj pametni frend je gledao malo kako sam mu ja to iskonfigurirao (naravno, ja sam mu uključio firewall) i nakon što sam otišao od njegova kompa on je to htio ponoviti ali doslovno po uputama od Carneta i nije uključio firewall.
Stvar je u tome da je doslovno slijedio upute Carneta koje ne kažu da treba uključiti firewall na Elconu već one ostavljaju firewall isključen. U tome je bio problem.
Moja preporuka za korisnike ELCON 2253 EU routera:
Ne doslovno slijediti upute CARNeta! Upute su dobre i sve po njima radi osim što firewall ostaje isključen, a to nikako nije dobro. Znači, može se sve napraviti po uputama CARNeta osim što na stranici 8 u njihovim upuststvima za prebacivanje Elcona u router mode treba staviti kvačicu na Enable Firewall i s time se uključuje firewall.