Uh, za Veneciju sam cuo da uzasno smrdi. Ali ovdje je barem zrak jako dobar, osjetno bolji nego u Zagrebu, podsjeca malo na zrak sa nasih otoka, iako je naravno puno ljepse probudit se ujutro na Bracu ili Hvaru i udahnuti svjezi jutarnji zrak sa terase nego ovaj Amsterdamski. Ali razlika Amsterdam - Zagreb je puno veca nego Amsterdam - Dalmacija.
Ali nije samo EU, jos se sjecam kad sam negdje procitao kako su Japanski turisti bili iznenadjeni cistocom naseg glavnog grada. A i Amsterdamci bi bogme bili. Kako je Amsterdam ispresijecan sa stotinjak kanala nemaju zelenih povrsina, pa psecih bombica ima na svakom koraku. I te zelene povrsine mi jako fale.
Naravno grad ima svojih cari i predivan je, ali je prenapucen turistima. Preko 8 milijuna stranih nocenja godisnje je ogromna brojka, a jos kad to podijelis sa 52 (jer ih vecina dolazi vikendom), shvatis da ti se stvarno ne isplati probijat po centru vikendom.
Nadam se da se uskoro vracam i da cu izmjedu ostalog vidjeti Zderonje i ostatak stare plus nove, mlade ekipe PCE-a