View Single Post
Staro 01.04.2007., 21:28   #63
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Stuc, sve u svemu dobri razlozi, ali i na kraju si napisao da svaki način ima prednosti i mane. Pošto je meni bilo jedino na umu da se smanji broj postova na tržnici (jer, koliko ljudi stavi post na kupovinu i sljedeći im je npr. "lock"; znači da stvari mogu ići preko PM-a i to bez problema ).

Ja sam naveo da zašto bi samo potencijalni kupac imao prednost da se cijenka ? Al dobro, ovo da imaš nekoga za pokriče je totalno jadno i to stvarno nije fer. Dapače, takav način cijenkanja je **derski, IMHO. Ali tko voli neka izvoli. Ja sam uvijek se cjenkao, npr. prodajem neš za 500, netko ponudi 400 na PM, ja mu velim 450-460kn i niže ne idem. Pa sad, svatko može izgubiti.
I da, ja uvijek kupujem preko PM-a nikada javne ponude. A i cijenim više ljude koji se jave na PM i normalno pitaju neke stvari oko cijene. A ne onaj koji samo napiše u postu "100kn i nosim". Ali, to sve opet ovisi o prodavaču naravno.

Mene najviše straši da se dogodi ovaj primjer - netko napiše da prodaje za tu i tu svotu (fixno npr.). Onda jedan ponudi tu svotu, drugi iza njega 20kn (npr.) više od ovoga prvoga i se prodavača dovodi u neugodnu situaciju. Dal da ostane dosljedan i proda prvome ili da u očima prvoga potencijalnog kupca bude smrad koji ide samo za nofcima jer je uzeo ponudu od drugoga. Dobro, to kada je 20kn u igri nije ozbiljno, ali recimo da je 100kn ili više u igri

I onda počne prepucavanje na forumu (a znamo kako se neki lagano pale) i optuživanje međusobno, vrijeđanje, padaju banovi, optužbe da kako se to moglo dopustiti, sustav ne valja, Vuco je konj etc.

Kužiš ? Ja sam procjenio da je manje zlo ovakav način, ali nisam ja jedini tko o tome odlučuje, niti sam pravila sam postavio bez konzultacije sa drugima.

Sad imam još par zamisli, ali sam ih zaboravio
Ali nemam ništa protiv da se ljudi dogovaraju oko nekih stvari i uvijek sam spreman uzeti neke stvari u obzir ako su kvalitetni prijedlozi (a ne velim da ovaj nije).

I da, još jedna stvar, veseli me što i drugi korisnici lijepo kada netko ne čita pravila, fino ga podsjete na to. Onda dođe mod i samo locka.

Sad jedino moram smisliti što napraviti kada ovaj kojem se topic lockao otvori novi. Brisati oba ili samo stari pa mu oprostiti pogrešku? Ali to ćemo raditi onako - u pokretu. Dosta toga ovisi o slobodnoj procjeni moderatora.
Vuco je offline   Reply With Quote