View Single Post
Staro 01.04.2007., 14:35   #59
stuc
Banned

stuc's Avatar

Datum registracije: May 2005
1. problem: nemogu znati koliko je netko ponudio za određenu stvar

2. problem: nemogu se nadmetati sa drugim korisnicima jer neznam ovo gore

3. problem: sve ovo gore ovisi o volji prodavača

4. problem: prodavač može prikazati lažnu potražnju a samim time i nabit cijenu neke robe ako npr. ima dvojcu/trojcu ljudi koji će ga pokrit kad ih ja pm-am na osnovu informacije kojom mi se recimo prodavač "hvali", npr: @Vuco mi nudi 450kn za northwooda - koliko ti daješ ?
Ja sad znam da ne vrijedi toliko ali nema ih mamicu im... i prisiljen sam dati i više nego što je potrebno ako mi zaista treba.

Pa skoro nitko ne kupuje "na prvu", svi malo sačekaju, vide koliko će tko ponudit, kako "diše" roba i onda idu ponude. To i je smisao tržnice a ovo pravilo o cjenkanju na pm doslovce ubija takvu mogućnost.

Sve ovisi o volji prodavača i sljepom vjerovanju njegove riječi i ako ga još netko "pokriva" ... mislim sve je ovo i prije bilo moguće ali kad ja nekog lupim u glavu sa cifrom nek laže i nek ga pokriva tko hoće jer ako je lažno brzo se mudrijaši predomisle.

Tko kaže da meni ili da ja imam obavezu nekom odgovarati na pm jesam i koliko sam ponudio za nešto ?

Ako je primjerice @Vuco ponudio javno100kn za R9200 ja bi recimo ponudio 120kn na PM !! Kako sad to mogu kad nema javnih ponuda !?

Aukcija: sve 5 no na čega će to ličit kad svi počnu radit aukcije ? Više nereda nego do sada..

Primjera je bezbroj a zaista nemislim ništa loše, bit tržnice i trgovina ovdje uvjek je bila u duhu nekog cjenkanja, kalkulacija, nadmudrivanja...

Tržnica sad pomalo zaista liči na plavi oglasnik, informacija o robi pa ti sad zovi !? Ok za spam, davanje nepotpunih ili uskraćivanje opisa robe, neisticanje cijene, prekomjereno bumpanje i slično ali ljudi moji pa ovo je naša tržnica i ja zaista molim da se cijenkanje ostavi te da se ovaj problem razmotri ne samo od strane @Vuce
Molim sve forumaše da se izjasne, bili za ili protiv no vjerujem da većini smeta što nema javnog cjenkanja.

EDIT: napostali ste dosta toga dok sam pisao...

Citiraj:
Autor newalss Pregled postova
Ma nikakvo javno cijenkanje i ostali bakarači ne dolaze u obzir. Vratit će se opet stari običaji komentiranja proizvoda.
Nije nužno ! Treba zabranit komentiranje osim u procjenama ali zašto nered ako ja recimo ponudim xy.kn za nešto a komentari zabranjeni ?

Citiraj:
Autor newalss Pregled postova
Šta sad cijelo selo mora znati za tvoje cjenkanje?
Ali ja želim znati kako selo "diše" .
stuc je offline   Reply With Quote