View Single Post
Staro 01.04.2007., 13:47   #1
atha
Moderator
Moj komp

atha's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Live Messenger - skins and smilies

Tesko se nalaze bilokakve informacije u vezi izmjena u Live Messengeru,
do svega ovoga sam sa vremenom dosao pa bi bilo uredu da nakon par prikupljnih informacija i podijelim sa ostalima - mozda kome dobro dodje.

Live Messenger Download

1. Skinovi (Vista skinovi za winXP)

MSN ima samo jedan skin, a sve ostalo se svodi na izmjenu backgrounda. Naletio sam na nekoliko skinova, u stilu Viste.
Neki su presareni i upadljivi, a mozda se nekome i svide.
Ja sam se odlucio za Aurora Green MSN. On je prvi po redu, tako da ga vidite i u radu.

Aurora Green

Blue Aurora

Blue Vista Bussines

Vista Ultimate

• Upute za instalaciju:
1. Otpakirati sadrzaj MSN Skins.rar
2. Kompletno ugasiti MSN
3. Otvoriti D:\program files\MSN messenger ili na lokaciju gdje je instaliran MSN
3. Renameati msgsres.dll --> msgsres.bak
4) Renameti newemail.wma, nudge.wma, online.wma i type.wma sve sa nastavkom .bak kao u prethodnom koraku
5) Prebaciti msgsres.dll onog skina koji vam odgovara
6) Pokrenuti MSN, proci ce kratki postpak instalacije i sam iz raspakiranog "MSN Skins.rar" povuci soundove

Vracanje na originalne postavke:

Renameati *.bak fileove u originalne extenzije, a nove koje smo podigli gore navedenim postupkom obrisati.
Sve uredno radi, na 2 racunala sam podesio jedan skin, dakle ako se prati postupak, nema nikakvih problema.

2. Smileys

U pravilu, nisam naletio na nesto sto bi mi kompletno odgovaralo da se sacuvaju smajliji i nakon formata, osim da rucno prebacujete one famozne datoteke u gif format pa kasnije rucno ubacivati smiley po smiley.

Ako netko ima elegantniju verziju, neka svakako podijeli...

MSN Backup Wizard
  • Upute za rad:
Ovaj program backupira sve smileye i display slike (avatare).
Kod pokretanja pita vasu MSN adresu, a automatski je ukljucena postavka za backup smileyea i display slika.
Nakon toga pita za lokaciju, i vuoila - imate sve smileye u gif formatu.

MSN Smilies Adder

• Upute za rad:
Ovaj program ubacuje u MSN sve smileye koje ste recimo backupirali sa Backup Wizardom, odnosno bilo koje smileye koje zelite dodati u vas MSN.
S
adrzi u sebi i neku glupost, ali mozete izbjeci tako da na pocetku instalacije vlasitotom voljom odbijete sa "Decline" instalaciju "Relevant Knowledge" i nakon toga takodjer sa "Decline" instalaciju "NewNet-a". Nikakav problem.

Prije pokretanja programa, u jednu mapu stavite sve smileye koje zelite ubaciti u vas MSN, preporuca se 50-100,
no ja sam napravio uredno i sa 250 smileyea, tako da je to vama na volju.
Pokrecete verziju za MSN 7 (radi isprobano i na LIVE), odabirete mapu u kojoj se nalaze smileye i zadnji korak je odredjivanje imena za njih u MSN-u.
Relativno je i dobro rijeseno. Upisete "emo", a u MSN-u ce smileyi poprimiti imena redom: emo01, emo02, emo03 itd...
Na pocetku smileye koje inace koristim preimenujem u shortcute koji mi odgovaraju, a ostale sa vremenom. Bit je bila izbjeci rucno ubacivanje jednog po jednog.

Pitanja, druge informacije? Slobodno podijelite ako postoji jos kakva zanimljivost...

Zadnje izmijenjeno od: atha. 07.03.2009. u 18:51.
atha je offline   Reply With Quote