Ja definitivno NISAM platio taj firewall jer Elcon nije moj već od frenda (da si malo pročitao pažljivije bi to zamjetio). No frend definitivno JE platio firewall jer je taj firewall dio standardnih komponenti koje ima adsl modem/router Elcon, a on je tog Elcona platio.
Nadalje, što se tiče m0n0walla i drugih linux distri koje su kvalitetni firewalli većini prosječnih korisnika ADSL-a je to jako prekomplicirano, a kada uzmeš u obzir još neku staru kantu koju treba upogoniti, pa to sve zatim instalirati i konfigurirati mislim da priča pada u vodu.
Mene osobno to ne muči jer imam firewall-e riješene kako meni treba, ali sam htio napomenuti radi svih nas skupa ovdje na forumu da prokomentiramo, a i radi onih koji će ovdje tek doći i pitati npr: koji router da uzmem? kako elcona prebaciti u router mod? itd. itd...
Ne znam zašto te to toliko iznerviralo. U svakom slučaju ne želim se napeto raspravljati oko bezveznih stvari jer iskreno cijenim sve članove PCE-a, a pogotove takve kao ti koji imaju već 4-znamenkasti broj topica. Ako bude bilo želje za nekom konstruktivnom raspravom može, svađati se neću.