Citiraj:
Autor gorluk
Da, ali po tvojoj logici treba tražiti Philips monitor s Perfect Panel garancijom, a Philips 190P7ES naprimjer NEMA Perfect Panel garanciju jer spada u seriju kvalitetnijih Philips monitora. Po tebi bi onda bolje bilo uzeti neki drugi model zbog PP? Taj 190P7ES je neusporedivo bolji od svih drugih 19" Philipsa, i sve da i dođe s mrtvim pixelom (a ne možeš tražiti zamjenu jer nema Perfect Panel) još je uvijek 10x bolji izbor od drugih 19" Philipsa. Bolje imati SVE pixele kvalitetne, pa ako baš treba i 2-3 mrtva, nego pak SVE pixele lošije kvalitete, a nijedan mrtav (no naravno, činjenica da monitor nema Perfect Panel ne znači da će se mrtvi pixeli i pojaviti).
Što se tiče gledanja u dućanu, hubova, osvjetljenja itd - letimičan pogled u dućanu jednostavno nije dovoljan za procijeniti finese između određenih modela. Da, veliku razliku u kvaliteti prikaza ćeš najvjerojatnije primjetiti, ali neke suptilnije stvari (koje bi kasnije mogle biti izvor frustracije) će jednostavno ostati nezamijećene pri takvom pregledu.
Što se pak tiče 6-bit boje, ne znam kojom računicom si došao da takvi monitori prikazuju 64 boje, budući da 6-bit boja označava 262,144 (očito si zaboravio da se radi o R G B, odnosno crvenoj, zelenoj i plavoj, tako da je to 6 x 6 x 6). A to što je tebi 6-bit boja "prehebeno dobra" samo znači da nikad nisi imao priliku raditi na monitoru s dobrim prikazom boja, a ne da je ta boja i stvarno "hebena".
Složili smo se da su lower class Philips bolji od lower class Samsunga, no to nema nikakve veze s Perfect Panel garancijom i krivo je upućivati ljude da se povode za tim kao mjerilom odabira monitora.
I btw. ja se uopće ne svađam s tobom.
to Ozy:
pa rekao sam ti da ćeš se morati strpiti, a i sam si rekao da ti nije velika žurba. Mislim da ti se isplati čekati, pogotovo uzimajući u obzir kako si rekao da monitor uzimaš na duge staze - IMHO bilo bi glupo radi nekih 50-ak dana kupiti nešto lošije.
|
Hm...pitanjce, posto znas dosta o tome, kako si ti dobio da 6-bit označava 262,144??? 64 je 2 na potenciju 6, to bi kao neki "informaticar" bar trebao znati, makar je i krivo u ovom slucaju. A 6 x 6 x 6 = 216. A 216 ti je 6 na potenciju 3, imas kalkulator pa isprobaj. Tak da, daj mi bar reci od kud ti 262,144??? Kak se to onda po "njihovom" racuna 6 bit, jer cim se meni kaze 6 bitno ja idem automatski sa 2 na 6-u i dobim 64. Isto kao sto je 16 bit boja kod crt-a 65536 boja...
Philips "B" ima 16,2 mil boja a "P" 16,7 mil, kaj to znaci da po toj nekoj blesavoj racunici "P" ima 6.1bit boju? :-D Ne kuzim, sve mi se ovo cini kao muljaza korisnika...
16,7 mil je 16bit boja. Kak su oni dobili 16.2 mil da mi je znati samo...
"Složili smo se da su lower class Philips bolji od lower class Samsunga, no to nema nikakve veze s Perfect Panel garancijom i krivo je upućivati ljude da se povode za tim kao mjerilom odabira monitora."
Ovo ti je sad malo...bljesavo...Slozili smo se da je phil bolji od sm inace, a jos i zbog p.panela...ali ljudi nebi trebali po tome suditi kaj ce uzeti...tch...zbunjola...

Dakle, kupite sm jer je phil bolji.
No dobro, svaki kupac bi trebao sam prosuditi kaj njemu vise odgovara, tu se slazem, ali ovo gore je ono...nelogicno, ako nista drugo.
@vasili; hm, taj 226bw nisam vidio, bio je 205bw, dakle stariji 20" model...kako sam i napisao gore, brightness na 100% a ne vidis nista. Kada se otprilike odlucis kaj budes uzeo neka ti obavezno otvore pa pogledaj sliku. Kako gorluk kaze, ne mozes bas sve skuziti i vidjeti od prve, al nije da mon mozes uzeti doma i vratiti za 8 dana, jer je sve s njim u redu ali da ti se ne svida slika(a mozda i mozes...) pa eto...onda ces otprilike znaci kaj ti je po ukusu. Ja nisam expert za monitore ali ono kaj sam kupio je otrilike po mojem ukusu. Naravno, ima i bolje, ali ja nemam kinte za to.
pozz