View Single Post
Staro 31.03.2007., 15:49   #12
tr@yche
Premium
Moj komp

tr@yche's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor Gen1us Pregled postova
uzeo sam na kraju ovo jel u ve-milu nemaju ono iz prvog plana...

ASUS TV tuner P7131H sa daljinskim upravljačem, Hybrid DVB-T i Analog, FM radio, Philips TV tuner i decoder, mogućnost snimanja omiljenih TV programa, snimanje omiljenih video zapisa na DVD ili VCD!

Dosla je sa antenom za radio (neka zica) daljinskim i antenom kao za tv no kad spojim na tu antenu slika ne postoji (kad se trazi dvb-t signal) a kad se ide na analognu postoji nes sitno ali jako jako losa slika jer se jedva vidi...
Spojio sam u boravku na antenu od zgrade i dobio relativno dobru sliku preko analoga a dvb-t nema signala znaci niti jedan program ne nade kad trazi...
U cem je problem?
Kaj nebi trebao lovit digitalni signal i sa tom malom antenom?

Živim u Španskom znači negdje 5 km zračne udaljenosti od vjesnika di je koliko sam shvatio ta antena...možda i manje od 5 km...
Prvo pitanje je da li u zgradi imaš kablovsku tv? Ako imaš 90% sam siguran da ti neće raditi jer niti meni nije htjela.
Drugo, antena nije na vijesniku nego na Sljemenu i HRT (o DVB-T-u pričam)
Treće, sve te male antenice nisu za ništa drugo osim za baciti. Jedina koja služi svrsi je ona koju dobiješ uz TakeMS DVB-T usb reciverom kojeg su testirali na PCE, za koju provjereno znam da radi jer je imam doma. Meni je čak ulovila u zgradi kroz 100 zidova, ali je bilo trzanja. Sve ove ostale antenice mislim da moraju biti vidljive s odašiljačem sa minimalnim preprekama rekao bi čak i bez prepreka.
Otvori si www.hrt.hr i imaš tamo o DVB-T-u link gdje su ti navedene frekve za pojedini odašiljač. Ja sam na Ferenčici i lovim Sljeme sa sobnom antenom bez greške i trzanja.
tr@yche je offline   Reply With Quote