Tema: konfa
View Single Post
Staro 31.03.2007., 14:43   #5
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor Jack_the_Ripper Pregled postova
A nestrpljiva sam malo osoba, a vidjet ću... Pa ne bolijm se clocka, al kaj nije da se E4300 grije kad se klokne?! Tak sam nešto pročitao na testu..
Svaki procesor se grije kad se clockne, neki više, neki manje, a ako ne diraš voltažu onda zanemarivo. No, to ne znači da je dizanje voltaže veliki problem, kao i zagrijavanje koje se neminovno dogodi. Za ~180kn možeš uzeti Artic Freezer 7 Pro, koji je jako dobar cooler za svoju cijenu (bolji je i od nekih duplo skupljih coolera), a i tiši je od stock Intel coolera. Ukoliko dobro staviš pastu, imaš dobro kućište s dobrim protokom zraka i uredno složenim kablvima, zagrijavanje procesora ne bi trebao biti problem. Da, procesoru se skraćuje životni vijek ukoliko radi na višim temperaturama, no to stvarno nije neka stavka koja bi te trebala previše zabrinjavati (mislim, umjesto 15 godina trajat će ti 12, big deal - koristiš li još koju 486-icu naprimjer?).

Intel Core 2 Duo želi da ga oveerclockaš, i to je sve što trebaš znati.

No, još jednom apleiram da odgodiš kupovinu, vjeruj mi da ćeš se na jesen gristi kad vidiš kakve su sve stvari u ponudi. Da imaš neku drugu konfu još ajde, ali taj komp će ti sasvim ok služiti do onda.
gorluk je offline   Reply With Quote