View Single Post
Staro 31.03.2007., 12:28   #29
crniskot
big marine

crniskot's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor gorluk Pregled postova
VM Mreže nisu propali zbog toga, već zato što su napravili krivu računicu. Uzeli su preslabilink i to im se obilo u glavu (a tko zna što je tu još bilo, da li im je T-Com "zavrtao pipu" i sl., no u to neću ulaziti). Ako su ponudili flat onda su trebali biti spremni za to. Mislim nije da im seprebacilo 45000 korisnika, pa da je zbog toga nastao problem. Uopće se nije radilo o velikom broju korisnika.

Ma ne znam, to mi sve uglavnom szvuči kao spika ljudi koji nemaju flat, pa onda prigovaraju onima koji ga imaju (ne ciljam ovdje konkretno na tebe, ali u zadnje vrijeme se puno puta povukla ova tema, i puno puta se osjetilo da se baš o tome radi). Ako već plaćamo tako skupi flat onda ima da ga ako želimo možemo cijediti. Zašto ne bih mogao 30 dana mjesečno, 24 sata dnevno skidati punom brzinom? T-Com nas cijedi do mile volje. Kul, fair usage - neka onda oni stave fair usage i nek flat košta 50kn.
Ma ok,nisam ništa rekao za tekom flet. Naplaćuju ga previše i onda to barem treba iskoristiti.
Glupo mi je kad ljudi napadaju optimu što šejpa svoj adsltraffic flet. Za 70kn,preko iznajmljenih t-com kablova koji dođu (mislim) 2500kn za 1mbit,to je odlična ponuda. Za tu cifru preko tekoma možeš dobiti 6 gb. A ovdje dobiješ 5gb+ koliko uloviš.

A za VM...nek je 30%(a sigurno je više ) ljudi koji su uzeli akaunt radilo puno opterećenje,tih 30% pomnoži za 2500 kn po korisniku mjesečno, nema šanse da im se isplati,bilokakav link da uzmu. Jer ljudi ne žele dati 200 kn jednom u 4-5 mjeseci,poskidat sve što im apsolutno treba i što mogu pogledat/poslušat/odigrat,već žele to isto za male novce. I onda kad to dođe,bude krah. Sumnjam da bi i vani opstao isp kojem ni pola korisnika popije cijeli bandwidth.
Tekom je to pogrešno odigrao,trebao je polako uvoditi adsl sa jeftinijim fletom. Ovako je stvorio veliku bazu korisnika,ograničenu malim paketima. Flat za malu cifru,ne tako brzo. Nemaju oni tolko kapaciteta. Nema nitko.