HDD je osao. Jasno od ta dva možete mislit na kojem su bili samo moji podaci

i koliko često radim backup

.
Sad su se pojavili novi problemi.
Kad spojim taj jedan HDD(preživjeli) i jednu ili dvije pržilice od kojih imam na tom kompu sistem se upali ali nakon što prepozna uređaje se zaledi i neželi dalje. Napominjem da sam otvorio HTPC i isprobao pokvareni HDD i dvije prže od čega dvije prže rade, ali HDD ne (isto se komp ne želi upalit). Probao sam na bolesniku upalit samo jednu pržu mislio možda sad nema struje, ali se isto zaledi i još sam probao mjenjati kanale primary i secondary u slučaju da nije samo jedan kanal otišao ali nema pomaka. Po meni ostaju samo dvije opcije jedna da sam resetiranjem biosa neakj zmrdo pa po defaultu ne radi (ali neznam kaj) druga da se skurial neka logika na matičnoj koja se brine za prepoznavanje optičkih pogona (ali koliko ja znam to ne postoji).
Već sam dosadan i sam sebi pišuči tu neke nove dogodovštine, ali ovaj komp me fakat nevoli popravljam ga već dva dana grrr.
EDIT: Riješeno!!Problem se rijesio sam od sebe neznam zakaj se sinoc nije htio dici sa pržom danas hoće. Možda nisam bio kabel dobro gurnu ili tak nekaj fakat nezna, ali danas radi. Jucer mi nije bila radili lampica za HDD (stalno je gorila danas radi normalno). Sad mi se na jednim windowsima mreza pokvarial DHCP (router) mi ne zeli dodijelit adresu, a na drugim radi noramlno, ali to bum vec nekak skombiniro.
Hvala svima na pomoci!!
P.S - ako neko zna gdje mogu nabavit posteno napajanje, ali da nema sata, pcie, 24atx konektore neg samo 20pin ATX, PATA i floopy konektore??