Tema: HRT HDTV
View Single Post
Staro 31.03.2007., 03:23   #64
iggyone
u borbi protiv sna
Moj komp

iggyone's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Evo ja sam uštedio trud svima unaprijed: koji god codec upotri***io a da se zove MPEG-4 AVC/H.264 nije upalilo. Naime, većinom su svi u beti i većinom se svi (a pogotovo oni bolji masno) plaćaju, tako da sam sve testirao sa trial verzijama.

Naravno, riječ je o Terratec Cinergy HT PCI hibridnoj DVB-T/analog capture kartici. Instalirani su svi zadnji driveri, kao i zadnja verzija TerraTec Home Cinema programa koji služi kartici kao vlastiti tuner i program za gledanje.

Fora je u tome kaj se tiče informacija oko same kartice, niš nigdje nema podrobnijih specifikacija kaj je kartica sposobna, ali uvelike je sposobna manipulirati s MPEG-2 streamovima i solidno ih snimiti.

Kaj se tiče programa Home Cinema, nema zamjerki, a kod biranja codeca na izboru su nam sljedeći:

Audio Renderer; Video decoder; Audio decoder; H.264 Decoder i AAC Decoder.

Program automacki prepozna sve instalirane codece. Za sliku (običnu DVB-T) nekako su mi se najbolje pokazali Cyberlinkovi codeci, dok sam za pokušaj vatanja HDTVa mijenjao samo H.264 codec-e (da, probao sam i ostale mijenjati, sve žive kombinacije!). I nažalost, nijedan nije polučio bilo šta, no svejedno me zaintrigiralo to što kad sam odabrao VideoSoft H.264 decoder (uvijek ima gumbić koji vas vodi na postavke odabranog codec-a) i pogledao properties javio je sljedeće:

YUV 4:2:0 (1920×1080) -> YV12 (1920×1080) FAIL

Znači, codec je prepoznao o kojem se signalu radi! I Home Cinema sukladno tome prilagodi 16:9 okvir slike, no slike naravno, nema, samo je sve crno, dok se zvuk, kao što sam i ranije spomenuo reproducira sasvim ok.

Tako da, osim ako nekome ne padne još koja "luda" ideja na pamet da isprobam, okanite se svi prčkanja po običnim DVB-T karticama dok ne dođe u dućane ono za kaj bu lijepo i pisalo da sve to lijepo podržava i može normalno reproducirati.

Edit: jedino kaj mi je palo još napamet je da sam HD sadržaj pokušao reproducirati na običnom računalnom monitoru, a ne na HD ready uređaju, ali ionako mi se čini da i to vjerojatno nebi popravilo situaciju. (ima frend HDready tv, i nebi mi bilo čak bed otfurati komp do njega, ali kak to sve pospajati,itd itd, previše vremena.... , osim ako me netko uvjeri da bi moglo proraditi, makar sumnjam...)

Edit#2: navodno bi YUV 4:2:0 mogao biti MPEG2, ali isto tako i MPEG4, neznam kaj te brojke još točno znače, ali surfam, pa uskoro doznam...uglavnom negdje se spominje nešto da bi ga neke DVB-T kartice MOGLE softverski dekodirati....zakaj na HRT-ovoj stranici niš j****o NE PIŠE!?

Asrock B550M Pro4
AMD Ryzen 5600 @ Thermalright Assassin King 120SE
2×8GB Corsair DDR4 CL16 3600MHz
Powercolor Red Devil 6700 XT 12GB
Kingston KC3000 SSD 512GB + Kingston NV2 SSD 2TB
LG DVD-RW
Corsair RM750e
Dell S2716HN
Fractal Design Define Mini
mouse&keyboard Logitech vulgaris
Predzadnja trgovina | Zadnja trgovina

Zadnje izmijenjeno od: iggyone. 31.03.2007. u 17:18.
iggyone je offline   Reply With Quote