View Single Post
Staro 29.03.2007., 00:00   #61
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Da, ali po tvojoj logici treba tražiti Philips monitor s Perfect Panel garancijom, a Philips 190P7ES naprimjer NEMA Perfect Panel garanciju jer spada u seriju kvalitetnijih Philips monitora. Po tebi bi onda bolje bilo uzeti neki drugi model zbog PP? Taj 190P7ES je neusporedivo bolji od svih drugih 19" Philipsa, i sve da i dođe s mrtvim pixelom (a ne možeš tražiti zamjenu jer nema Perfect Panel) još je uvijek 10x bolji izbor od drugih 19" Philipsa. Bolje imati SVE pixele kvalitetne, pa ako baš treba i 2-3 mrtva, nego pak SVE pixele lošije kvalitete, a nijedan mrtav (no naravno, činjenica da monitor nema Perfect Panel ne znači da će se mrtvi pixeli i pojaviti).

Što se tiče gledanja u dućanu, hubova, osvjetljenja itd - letimičan pogled u dućanu jednostavno nije dovoljan za procijeniti finese između određenih modela. Da, veliku razliku u kvaliteti prikaza ćeš najvjerojatnije primjetiti, ali neke suptilnije stvari (koje bi kasnije mogle biti izvor frustracije) će jednostavno ostati nezamijećene pri takvom pregledu.

Što se pak tiče 6-bit boje, ne znam kojom računicom si došao da takvi monitori prikazuju 64 boje, budući da 6-bit boja označava 262,144 (očito si zaboravio da se radi o R G B, odnosno crvenoj, zelenoj i plavoj, tako da je to 6 x 6 x 6). A to što je tebi 6-bit boja "prehebeno dobra" samo znači da nikad nisi imao priliku raditi na monitoru s dobrim prikazom boja, a ne da je ta boja i stvarno "hebena".

Složili smo se da su lower class Philips bolji od lower class Samsunga, no to nema nikakve veze s Perfect Panel garancijom i krivo je upućivati ljude da se povode za tim kao mjerilom odabira monitora.

I btw. ja se uopće ne svađam s tobom.

to Ozy:

pa rekao sam ti da ćeš se morati strpiti, a i sam si rekao da ti nije velika žurba. Mislim da ti se isplati čekati, pogotovo uzimajući u obzir kako si rekao da monitor uzimaš na duge staze - IMHO bilo bi glupo radi nekih 50-ak dana kupiti nešto lošije.
gorluk je offline   Reply With Quote