View Single Post
Staro 28.03.2007., 19:42   #11
Ranma 1/2
Anything Goes Martial Art

Ranma 1/2's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Tipkam ovo dok buljim u svoj novi Philips 190C7FS i moram reći da sam jako zadovoljan monitorom. Za ovu cijenu (1750 kn) mislim da nema niti jedan tako kvalitetan 19" monitor, barem kaj se našeg tržišta tiče. Uzeo sam model koji je bio izložen na polici jer sam njega mogao pregledati i uvjeriti se da nema mrtvih piksela. Ako nekog zanima, za ovu seriju garancija se priznaje tek na 9+ mrtvih za 19" monitore.

Monitor ima dosta svijetlu sliku tako da sam kontrast i osvjetljenje stavio negdje malo više od 50 i odlično je, čak možda i presvijetlo ako se radi na bijeloj podlozi. Za video treba biti 65 max. Čisto za usporedbu sa Benqom kojeg sam gledao jučer gdje su bili nafrljeni do kraja a slika ni upola dobra. Mislim da ovaj model ima onu "Glare" matricu pa zato, jer na modelu 190S7 nije tako svijetla slika, iako je jednako odlična.

Što se vremena odaziva tiče sve je OK. Pokrenuo sam Half Life 2, sa max detalima, i sve je izgledalo dobro. Znam da nije neki pravi test, ali s obzirom da je HL2 najzahtjevnija igra koju moja kanta može pokrenuti, i da igram 10x slabije igre, meni je dovoljno.

Bio sam inače i u Ve-Milu i izbor im baš i nije neki, a svi bolji LG monitori su bili iskopčani pa nisam ni mogao vidjeti na što liče.

Jedino mi malo smeta što sam dao 180 kn za DVI kabel, koji mi na kraju i ne treba jer je slika i preko običnog VGA odlična i gotovo da ne zahtijeva podešavanje, ali kad je bal nek je bal. Tješi me ipak da i ostali monitori ne dolaze sa tim kabelom tako da ne mogu reći da sam popušio.

Za kraj, preporuka svakome tko nije prezahtjevan u izboru monitora i ima mali budžet. DVI kabel nije potrebno ni kupovati.

Ranma 1/2 je offline   Reply With Quote