jel itko isao u links ili u ve-mulj i malo gledao fakin monitore???
samsungova slika je IMHO katastrofa...ne kuzim kak to mozete gledati...
da, philly 190B ima perfect panel, dakle 3 god gare na mrtve pixele...kaj vam to nista ne govori kakv je to monitor? ili drugi modeli philipsa sa istim svojstvom? tu se pretvarate sa znanjem dihteringa(il' cega vec), 2ms ili 8ms...điđe miđe itd...a vidli ste 2 LCD-a i sad sve znate?...bozhe! ostavite spec. za menadere, obratite pozornost na sliku.
rekao sam u svojem postu da sam pogledao cca 20-ak monitora u linksu i niti jedan nije imao sliku kao ovaj koji imam, osim jos nekih fakat skupih modela...za cca 3500kn...
za samsunge znam da im je 2ms neki g to g dakle cca 6 ili 7 pravih(koliko vec,neznam tocno a niti me ne zanima) dok philly daje pravih 8ms-a...i hebo mene pas ak ja vidim ikakvog ghostinga na njemu. a mozda ja niti neznam kaj je to...a mozda su i u sumi...:-D
dakle, samung vara rulju koja ionak nezna kaj kupuje.
to je kao da date 10000e za
novi fiat ili za
rabljeni golf4. golf4 za 5 godina prodate za cca 8000e a fiat za jedva 5000e...ak nadete idiota koji bi to uopce htio uzeti. svaka cast jeftinim djelovima, al ne kupujes auto da ga slazes, ne?:-D
usporedujem sad sa svojim samsung CRT 19" sm795mb...koliko god da ima boja crt, ovaj philips ga rastura u svakom dijelu. vi pricate o 6bit boji, to su 64 boje koje bi kao mogao pokazati a ostale se dobe nekim drugim putem? pa jel to bitno kad su boje pre-hebeno dobre. igram Darkstar One na njemu(medu jos nekim igrama) i ne mogu se prestati diviti bojama, kontrastu i ostrini same slike, pa da je i napravljena od 2 bitne boje...jer radi kako spada!
nemam pojma o kakvom pozadinskom izbijanju pricate i o losoj crnoj boji jer je crna boja fenomenalna...IMHO!
mislim, sve je ok to pisati i pricati...ali kao sto vidite meni SM modeli ne pasu a drugi ih velicaju u nebo...dakle, najveca i najpametnija preporuka je da zaboravite fakin specifikacije, zaboravite jel ima ovo ili ono(zvucnici su smece,al jel to bitno???NE!slika je bitna!) i odete pogledati u ducan koji vam se svida najvise. ma da to bio monitor od 500kn, ak je vama najbolji onda ga i kupite. takoder, philips-ov izgled je uzasan...ali opet...jel to bitno? daleko da nije kvalitetan...nikaj ne skripi i jako je stabilan na drzacu prilikom rotiranja i tiltanja...a gara od 3god na pixele govori sve sama po sebi. ako zelite imati 2 mrtva pixa samo dajte, samsung je izbor. to je kao da kupite(ajmo opet na aute) novi golf4, crne boje, dok su mu vrata recimo bijele...hm?wtf!?a ne primaju robu nazad jer ak su 2 vrata onda je ok,ali da su vec 3...pa onda mjenjamo!mislim...ko tu koga?samsung po meni, dakle IMHO, vara rulju...kriva im je politika prema potrosacima. ne sampo njihova, opce...a i svi znamo da TAKVA roba dolazi K NAMA. platis srot pa i dobis srot. istina, kupis mon za 4000kn i nemas tih problema, ali opet...ak je nekaj novo i mora radit ko novo...pa nek radi ko novo!zahebite samsunga i kupite philipsa!:-D i nema psovanja i drzanja za glavu dok vas 2 crvena pixela bodu u uci...;-)...jer da su 3 mogli bi ga zamjeniti!heh, tough luck mister!
ponasate se kao n00b-ovi za kupnju hi-fi...kaj valja, jel bu ovo s onim radilo ok itd...kao sto je i uho svakoga od nas drugacije ocito je i oko. dakle kupite kaj vam pase a rewieve i spec. ostavite sa strane. pa nisu to grafe...
...jos samo cekam pitanje jel je ova STOLICA u kojoj sjedim pred kompom licencirana za win vistu ili inace necu biti u stanju sjediti na njoj kad bacim i to smeche na komp...geeeez...dakle, ak monitor nema licencu za vistu NEMOJTE ga slucajno kupiti jer vam vista SIGURNO nece raditi...
ovo me sve podsjeca na sex u HR...svi sam nekaj govore a nitko nis ne hebe!!!
kom on pipls! budite pametni! pozz