Znam, znam. No ipak, neki monitori to rade bolje do drugih, ne. A u to sam se danas i sam uvjerio kad sam išao gledati monitore.
BenQ FP91GX i FP93GX su imali nešto mutnu sliku u nekoj igrici, a i osvjetljenje je bilo jadno, a Contrast i Brightness su bili nafrljeni do kraja. Zapravo, izgledali su kao da im fali boje. Čak mi se činilo da 91 ima nešto bolju sliku od 93, iako su mu karakteristike na papiru slabije. Uglavnom, nije mi se svidjelo. Hyundai L90D+ nisam vidio izložen, ali je bio zato Q90U što je kao najviši razred njihovih moniotra i isto me slika ostavila ravnodušnim. Ovdje je čak osvjtljenje bilo prejako.
OK, bilo je to u HG-Spotu na onim njihovim hubovima gdje spoje po stotinu monitora, no ipak su neki drugi monitori imali finu sliku.
Onda sam otišao u Autronic da vidim Philipsa i ostao zapanjen. Monitor na VGA kabelu, također na hubu i slika izgleda odlično. Boje su sjajne, a kontrast i osvjetljenje nisu čak ni bili do kraja. Sve u svemu oduševljem sam bio sa oba modela. S i C.
Na kraju sam odlučio da ću uzeti 190C7FS, jer ipak je po karakteristikama nešto bolji od S modela. A i razlika je samo 30 kn. Jedino me žifcira kaj moram dati 150 kn za DVI kabel, kojeg mnogi daju džabe tj. u paketu sa monitorom. Slika je i preko običnog kabela bila super ali ipak mislim da se isplati dati pare za taj kabel.
Eh da, jedno brzo pitanje. Koja je stvarna razlika između "grey to gray" i "rise-fall" response time? Znam kaj znači i jedno i drugo, ali ne znam koliko je dobro kad piše 5 ms za rise-fall? Nadam se da je to ispod onih čarobnih 16 ms o kojima svi govore.