View Single Post
Staro 27.03.2007., 21:12   #4
beroland
to te ja pitam
Moj komp

beroland's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Hvala ljudi.
Citiraj:
Autor horza Pregled postova
ako na stroju imaš ftp i samba servere, softver koji otvara konekcije preko analognog modema ti je zadnja briga

dakle, ako je softver okej (da ne otvara nikakve portove prema van - a vjerojatno ne otvara jer za to nema nikakve potrebe), nemaš beda.
napomena: korišteni izraz "portovi prema van" se odnosi na konekcije prema LAN-u i Internetu, a ne prema centrali (fax)
Server je iza kvalitetnog firewalla i u potpunosti je zatvoren - isključivo je intranet, osim što naravno VPN ima dozvolu za van, tako da uvijek opasni FTP nije problem, a sambice nema ni od korova.
Briga mi je sada taj Fax Server jer ne poznajem dobro kakve se opasnosti kriju u takvoj njegovoj komunikaciji koja nije TCP/IP. Da li možda imate kakva praktična iskustva i/ili saznanja o tome šta tu sve vreba?

Znači misliš da Fax Server (ako isključimo njegovu TCP/IP komunikaciju s netom i LAN-om) ne predstavlja povećanje rizika za integritet servera?

beroland je offline   Reply With Quote