Evo za početak da kažem da nisam neki mega audiophil (u autu sve JBL i Magnat hehe)
X-Fi Fatal1ty Pro Review by Bombi
Dakle uzeo sam u Hg-Šrota dotičnu karticu i platio je 1050ak kuna za keš.
Kartica je stigla u klasičnoj fancy kutiji bez ikakvog bundlea sve što sam dobio je instalacijski CD.
Nisam mogao vjerovati koliko je to čudo i da je skoro veličine moje 7900gs.
Kako posjedujem Asus p5b deluxe wi-fi bilo je i pitanje hoće li to stati unutra.
Karticu sam uvalio na slot razmaka od grafičke i što se kasnije pokazalo kao VELIKA greška.
Volio bi reći da je instalacija prošla lagano ali onda bih lagao sve one koji namjeravaju kupiti karticu.
Ubacio sam instalacijski CD i pokušao instalirati ali bi mi svaki put izbacilo error usred instalacije.
Naime kad bih stavio da custom biram software koji hocu instalirati blokalo bi mi u nastavku instalacije. Tako sam bio primoren da instaliram svo ono smece sta su nabacili sa driverima.
Ajde rješio sam drivere i sad je bio red na testove.
Taman kad sam krenuo da cu testirati boom!!!
Temperatura graficke sa normalnih 45 skocila na 60-70 lol
Mjenjaj port vadi kabele zahebaji se po ure.
NAPOKON TEST!
Zvucna ima tri moda GAMING, ENTERTAINMENT i AUDIO CREATION.
Svaki od tih modova selektira svoj software i koristi onoliko procesora koliko mu treba.
Gaming mode je blago rečeno savršen. Upalio sam Battlefield 2142 i nisam mogao vjerovati svojim ušima

Totalno druga igra. Pozicioniranje je savrseno sa EAXom, sve se čuje i tako je nevjerojatno čisto.
Na slusalicama CMSS 3D obavlja odlican posao jer ne dobijes samo osjecaj da je nesto oko tebe nego i možeš skontati jeli ispod ili poviše tebe.
Za Entertainment mode sam izabrao par stvari i baš sam želio isforsirati basseve i visokotonce.
Zvuk je dosta oštar i nevjerojatno čist i nikako mi nije uspjelo da napravim distorziju. Čoviče glava me zabolila a distorziju nisam dočekao.
Equalizer je perverzija a sa 24 bit Crystalizerom se moze dosta dobiti na zvuku iako mislim da je to samo neka shema sa equalizerom zapakirana pod to ime.
Da bi zvuk istestirao do kraja i vidio o kakvome se stroju radi skinuo sam mp3ice sa ovoga sitea:
http://www.ocforums.com/showthread.php?t=303420
Posudio sam od brata technicsove slusalice i zvuk je bio jos 10 outa bolji sto mi je bilo nezamislivo. Necu ni pomisliti kako je sa nekim Hi-end slusalicama.
Stvari koje mi se nisu dopale su:
1.Kartica je prevelika i tesko je ugurati (bar kod mene)
2.Nema kabela u bundlu da mogu spojiti na front panel
3.Gomila nepotrebnog softwarea
4.Slaba optimizacija sa vistom.
5.Ovih 64 x-rama pomazu ako ti fali rama ali ja imam 2gige pa to nisam niti osjetio
Eto ako treba još nešto nadopuniti samo pitajte i rado ću odgovoriti.