Pozdrav,evo da se i ja oglasim pošto imam dotičnu X-fi..ne znam stvarno u čemu bi ti mogao bit problem,meni nikakvo pištanje,imam preko autoupdatea najnoviji soft i drivere,podesio sam Game mode za igre,Entertaiment za sve ostalo i to je to..malo uštelao crystalizer,i eax,setup zvučnika..itd itd..sve je stvar soft namještanja ako si dobro stavio karticu u PCI slot..onako da zvekne..da se čuje da je upala do kraja,zašarafio i tup u zeleni stavio zvučnike..ne bi trebalo bit problema..
Jedino ako nije do same kartice,ne vjerujem baš da je škartirana,ako si ju uzeo novu iz dućana,preskupi su to proizvodi..ja sam svoju u linksu platio 750kn..i radi ko sat..

..ako si ju pak polovnu uzeo..tu je rizik malkice veći,ali opet,tko bi normalan išao prčkati po zvučnoj..
Ako ne uspije soft sređivanje,lijepo ti pregledaj BIOS jesi pogasio sve vezano uz integralku,pa i one midi portove i gluposti,prebaci X-fi u neki drugi PCI slot..možda se IRQ kolje sa nečim drugim..i ponovi postupak uninstall/install drivera..
Inače razlika u zvuku se itekako osjeti,imam X220 Logitech,uskoro ću Z4 uzeti..i crystalizer stvarno radi svoj posao na mp3cama..a u igrama neću komentirati uopće..mislim da se na onim 5450 Digital sistemima od Logitecha čuda rade..ali hebi ga..koštaju 2000kn zvučnici..