Pa nema ti to neke mudrosti! Dižeš frekvenciju i stiščeš "test" (u CoolBitsu), kad ti nakon testanja (traje djeličak sekunde) vrati frekvenciju na prvu prije koju si imao onda znaš da si došao do maximuma! Onda ili vrtiš najnoviji 3dMark ili neki drugi grafički zahtjevan test da bi vidio dali se pojavljuju kakve nepravilnosti u slici, kako se grafička grije i tako!
Uglavnom sam skužio da je kod geForsica važniji "3d clock frequency" od "memory clock-a"! Dizanjem "memory clocka ne dobivaš nešto posebno na performansama, bar ne na 7600GS i 7900GS koje sam imao priliku isprobati!
Ako ti se pojavljuju nekakvi artefakti ili neželjene pojave prilikom testanja onda resetiraš komp i malo smanjiš OC grafičke pa ponovno testiraš!
Dobra metoda testiranja kod većeg OC-a je ta da izabereš da ti 3dMark ponavlja više puta iznova grafičke testove, tada se najviše grije grafička jer se najmanje odmara! Ali mislim da za tu opciju moraš imati full verziju 3dČmarka!
Ja sam svoju 7600GS najviše držao na 545/500 (potpuno stabilno, prešao sam Oblivion sa tim OC-om)! Imam od Asusa verziju 7600GS sa aktivnim hlađenjem!