Citiraj:
Autor Mr.Ex.President
Da ne otvaran novi topic...
Iman cca 3000 kn s tim da bi bilo idealno kad bi naša nešto za ~2500 kn.
Nisan još pametan koji bi model, naprotiv, neznan ni koji bi veličinu ?
Jel 19'' ok il da idem na još veće pošto taj monitor neću mjenjat sljedećih 5 god sigurno
E da, vjerovatno neću kupovat prije 6,7,8 mjeseca. Nema se para 
|
Ako nećeš kupovati do 6-7 mjeseca, onda ti preporučujem 19" Philips 190P7ES - odličan monitor za svoj cjenovni razred (košta oko 2500kn). Koristi MVA matricu i sve u svemu je jako dobar monitor, teško da ćeš naći boljih 19" monitora za te pare. Jedino je problem što je trenutno nedostupan, ali u dućanim su rekli kako bi ih trebali dobiti tokom 5 mjeseca.
Citiraj:
Autor Ozy
A također tražim preporuku i ja čim jeftiniji 19"! S-IPS,isto wide ili 4:3;ali da opet ima solidan odziv.  Cijena za IPS - maxxx. 2700kn...ne pitajte zašto je tako;ali tako je...
|
Ne postoje 19" widescreen monitori sa S-IPs matricom, tako da odmah možeš zaboraviti na tako nešto.
Citiraj:
Autor Ozy
Eto molim iskrenu pomoć svih koji mi mogu pomoći,stvarno ne da bih pivu platio nego ono,loood sam više;ali opet kad znam da neću monitor mjenjat 5- ili 10 godina,pa neka bude čič-čim bolji...!
|
Ne bih se htip previše miješati u mogućnosti / budget, ali ne misliš li da bi ti se onda isplatilo malo istegnuti i uzeti neki pošteniji monitor? Mislim, ako ga već planiraš koristiti duže od 5 godina, i kad želiš da je što bolji. Već sam ranije naveo - za manje od 100kn mjesečno kroz 3 godine možeš dobiti neki dobar monitor, a vjeruj mi da ćeš razliku između nekog koliko-toliko ok monitora i nekog (ispod)prosječnog itekako osjetiti u svakodnevnom radu. Ipak jer monitor stvarčica u koju buljiš cijelo vrijeme dok si za računalom (a iz svojeg slučaja znam da je to u biti "cijelo vrijeme" općenito

).
No, uglavnom - ako ti baš nije neka gadna stiska s vremenom onda tebi ista preporuka - Philips 190P7ES. Taj monitor kvalitetom slike stvarno odskače od ranije spomenutih TN modela i sigurno nećeš pogriješiti ukoliko ga uzmeš, no to je non-wide model, pa ne znam koliko ti igra ta opcija. Stvarno mislim da ti se puno više isplati uzeti taj model za 2500-2600kn umjesto nekog TN za 2200, budući da razlika u kvaliteti deftivno opravdava tih ~300kn razlike u cijeni (a i više od toga).