View Single Post
Staro 23.03.2007., 23:07   #12
newalss
Raindrops keep fallin'...
Moj komp

newalss's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor Delta S4 Pregled postova
Što se tiče kamera od 5 kila kuna, na poslu ih imamo koje koštaju i tri puta toliko, ali bez osvjetljenja prostora snime samo konture i nekakve sjene... U mraku ništa bez "night visiona" Ali tko ugrađuje takve kamere? Pentagon i slični igrači...
Ja ih prije koji mjesec ugradio na jedan vrtić. Baš im moram reći da su osigurani kao Pentagon.
Kakve su to kamere od 15000 kn? Domice sa daljinskim joystikom ne koštaju toliko. O kakvom Pentagonu pričaš? Prilično malo svjetla je dosta jednoj kameri s IR ledicama da prikažu koliko-toliko jasnu sliku. Naravno, takva se kamera automatski prebaci u c/b mod kod smanjenog osvjetljenja. Problem bi bio da imaš nekakav light show čiji bi snop svaku sekundu lupao po objektivu...onda bi dobio ništa.
Moja bi ti preporuka bila da u startu ideš na nešto kvalitetnije. Nije vrag da posao ide tako loše da ne možeš odvojiti malo crkavice (ne uzimaj konobarima od plaće nap. a. ). Šta sam se na slušao priča:" Možda sam trebao uzeti bolji snimač? Zašto kod mene nije snimka kao u XY banci? Nešto mi je prezrnato. Jel' ne može to bolje?". Obično je odgovor da ne mogu od govana pitu napravit na šta klijenti obično zašute.
Nemoj ići na neke web kamerice , TV kartice i ostale gluposti jer ćeš kad tada trebati nešto važno pogledati na snimci (nekome je nestao novčanik, konobari kradu na kavi itd...) a vidjet ćeš da ne kažem šta.
Minimalno uzmi DVR karticu za PC. Obično je njihova top rezolucija 640X480 i preporuča se malo jači procesor od tvog. Kakav Celeron 2.0. bi bio sasvim OK.
S njom dobiješ i softwear za gledanje, imaš mogućnost audio snimanja (da čuje šta se priča o šefu), mogućnost danas-sutra proširenje sustava na još par kamera, naravno podržava i daljinsko spajanje preko mreže.
Capture takve kartice je svakako bolji od nekakvog softverskog enkodiranja.
Ako nije pretamno u prostoru možeš uzeti i kameru bez IR ledica. Imaš onih zgodnih koji imaju oblik senzora pokreta ili vatrodojavnog senzora tako da ljudi neće biti niti svjesni odakle se snima.
Slab sam sa cijenama, o tome brine šef, ali mislim da ovako nešto nebi smjelo prelaziti 2K kn. Mogu priupitati u pon. pa ti javim. Raspitaj se po lokalnim zaštitarskim firmama ili kod dilera tim stvarima.
Da ja u svojoj birtiji to radim stavio bi si 4 kanalni stand alone DVR , ne mora biti ni multiplex (kad pregledavaš snimku neće snimati), s mrežnim priključkom za daljinsko gledanje. Cijena je cca. 3,5k. Nekakvu IR kameru za 1500 kn i imam sustav kako bog zapovjeda. Kako ono ide...nisam toliko bogat da kupujem jeftino. To ti je kao da kupuješ gaming konfu a da ne možeš vrtiti pola igara. Nema smisla.
Uh jesam se raspisao...ne da mi se više.
E da, svjestan si da moraš okačiti natpis "Objekt je pod videonadzorom"? Da ne bi bilo joj gospon policajac, nisam znao.