Citiraj:
Autor gorluk
Moram samo napomenuti kako ti TN monitori štpo prikazuju 16.7 milijuna boja još uvijek ne pokazuju "pravih" 16.7 (kao kod npr. S-IPS, MVA itd.), već do tog broja dolaze ditheringom odnosno korištenjem FRC-a. Znači to je i dalje 6-bit boja, samo je korišten dithering.
|
A za ovaj 19B7CS piše da ima 16.2 a ne 16.7 milijuna boja...

No nije ni bitno,ja ih ionako pun qurac i ne vidim...
@Matesonik - ma znam ja da ne može,nego sam gledao neku 51cm telku lcd;a ona u sebi,za razliku od monitora,ima tv-tuner jel...a monitor ipak nema...

A ja bih ovo kad dobijem od max-tv-a koristio za spojit na glavni tv;ali i na lcd ako može,jer brijem da taj uređaj djeluje i kao tv-tuner,ako se već samo sa njim samo ukopča scart na tv i gledaš max-tv...bar mi tako čovjek na telefon rekao...

A po toj logici drugi scart samo prebacim konverterom nekako na recimo D-SUB i onda monitor,a max-tv je valjda sam to sebi tv-tuner;neznam dali koristim onda kad gledam preko njega daljinac od tv-a ili dobimjem daljinski baš od njega...no izregulirat ću ja to već nekako....
A tv-kartica mi se ne uzima jer onda ću trpat i ovo malo jadnog mjesta na hdd-ima šta mi ostalo...

A onda ne mogu ni samo na tome stati nego moram i satelitski komplet neki kakav spada uzeti,dakle Nokia receiver + tanjur + rotor + 2-struki LNB - cca 1500kn a i više...tako da odustajem upravo zbog toga od tv-kartice odmah i u satru...hebiga,nisam umjeren,moram imat ili sve ili ništa...
Nego važniji dio...:
Idem iza vikenda uzet lcd,najvjerojatnije...

Pa sam ih danas eto pogledao malo u Linksu u HGSpotu i u Linksu bih uzeo. Stim da bi mi 205BW najvjerojatnije otpao. A onda gledam sad između Philipsa 190B7CS i 190X7FB koji je 100kn skuplji ali ima 800 tipični kontrast (spram 700);ali i manji kut gledanja po H/V - 160/160 spram 176/170;te mi ulazi u izbor sa njima i 931BW. Fora mi je što je wide,ali ima to i svojih mana nekih,ponajviše strech slike,naročito ako uspijem i tv gledat na istome...
Ovi Philipsi mi nekako imaju jeftinije plastike i jeftiniji izgled;ali specifikacije zvuče odlično;a također imaju i zvučnike,ipak nije tako loš dizajn (iako su tu te nekako "jeftine plastike"...dok mi Samsung ima puno ljepši dizajn i izrada mi izgleda kvalitetnije... Model 931BF i 932B mi ne ulaze u izbor - razlog neznam ni sam;ali eto jednostavno ne idu na razmatranje...
A vi pišite vaša mišljenja te iskustva na gore tri-ma navedenima monitorima i unaprijed hvala.
Također ako netko ima (vrlo!) dobar prijedlog šta uzeti za do max.-maxova! 2200kn a da nije sa TN nego sa nekom boljom matricom,recimo S-IPS...isto 19 incha wide/3:4...ali nebum to dobio za te pare...