View Single Post
Staro 23.03.2007., 03:07   #27
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor Ozy Pregled postova
Imam i ja pitanje...

Ajmo pucajte preporuke monitora 19" za 2 soma kuna,može wide i non-wide aka 4:3 Samom mi ne ide odlučit se nikako...
Ha čuj, s 2k kuna si jako ograničen u izboru, morat ćeš uzeti neki TN model, i ja bih se na tvojem mjestu koncentrirao na Samsung i Philips.

Ako ćeš ići na regular 19" moja preporuka bi bio Philips 190X7FB (2300kn, ali stvarno mislim da se isplati dodati tih 300kn, budući da je taj model bolji od nekih drugih TN 19" monitora).

Ukoliko bi išao na wide, ja bih ti preporučio 20" Samsung 205BW., jerbo je 19" WS IMHO premalo. Košta oko 2150kn.

Ne bih htio ulaziti u tvoje mogućnosti i sl., no reći ću ti što uglavnom govorim svima koji namjeravaju kupiti novi monitor: monitor koji sada kupiš ćeš lako moguće koristiti i preko 5 godina, i svo vrijeme korištenja računala ćeš biti u direktnom kontkatu s njim. IMHO itekako se isplati malo istegnuti za bolji monitor jer je ipak to spravica u koju ćeš buljiti svaki dan dobar dio vremena. Npr. neku grafičku karticu ćeš platiti 2000-2500kn, a promijenit ćeš je za godinu dvije, a i ne samo to - vjerojatno ćeš promijeniti nekoliko cijelih konfiguracija, a još uvijek ćeš koristiti taj monitor koji sad kupiš.

Po meni se itekako isplati uložiti u neki ok monitor, budući da ćeš u svakodnevnom radu više osjetiti tu kvalitetu nego razliku između npr. E6300 naspram E6400 i sl. Kažem, neću ulaziti u tvoje mogućnosti, budget itd., to je tvoja odluka, samo iznosim svoje stajalište oko toga. Npr. neki monitor od 2500 do 3500kn će te ispasti između 80 i 120kn mjesečno ukoliko ga uzmeš na 36 rata, a toliko love ja ostavim u Konzumu za žvake, pljuge, Kestlin piškote i sok. Naravno, ne kažem da to trebaš i napraviti, samo govorim kakva je računica i kako mislim da je to isplativa opcija u konačnici.

No, kao što sam već rekao, ako je 2k kuna to, uzmi ili taj Philips ili Samsung 205.
gorluk je offline   Reply With Quote