View Single Post
Staro 23.03.2007., 00:56   #22
Ozy
Spužva Bob Skockani.. :XD
Moj komp

Ozy's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor gorluk Pregled postova
Gle, ja tebe uopće ne *****, a uopće se ne sjećam o kakvom Kingmaxu pričaš i kad je uopće bio taj thread.

Ne govorim ovdje o grey to grey (uostalom ne postoji 2ms black to black ili black to white monitor tako da ne znam zašto spominješ grey to grey).

Pitao sam te jednostavno pitanje - na koji način si mjerio response time kod monitora, budući da me zanima, uopće ne shvaćam zašto si sad poludio od jednom??

No, da se vratimo na temu - ti kažeš da na nekom monitoru (za kojeg ne znaš koji je proizvođač n model) postoji ghosting, iako je frend kupovao baš da bude 8ms - što želiš time reći? Frend je vidio u specifikacijama da piše 8ms i kupio monitor, a na kraju je na njemu bilo ghostinga, i time upravo potvrđuješ ono što ja govorim - specifikacije monitora su marketing i nema smisla temeljiti odabir monitora na specifikacijama.

Neki monitori kojima u specifikacijama piše 8ms imaju bolji response time od nekih kojima piše 2ms, i usporedba nekoliko modela na temelju njihovih specifikacija je ćorav posao, a ja sam ti samo htio pomoći pri odabiru što bolje monitora za tvoje potrebe i što dobijem - ti me odjednom napadneš. Super.
Ma ok,ja sam zabrijao da me prchash kako to ja mjerim odziv...sa metrom... A nemaš u biti kako mjerit;ali isto tako znam da je to sve marketing ti podaci;ali po nečemu se moraš voditi. Dakle hebiga ti sad ako napišu na kutije i po internetu jedno,drugi proizvođač drugo itd.. - a oboje lažu,odnosno svi lažu...ali ako nemaš monitor pred očima,po nečemu se moraš orijentirati. Tako ja gledam response time,kut gledanja H/V,kontrast,jačinu osvjetljenosti itd;a kad suzim izbor a upravo prema tim marketinškim podacima (a po čemu bi drugom?);onda ću pogledati u trgovini sliku na njih 2-3 i odlučiti. A još bolje ako mogu na forumu ovako mišljenja tuđa pogledati i čuti tko šta kaže;iako svaki cigo svoga konja hvali jel... Zato najbolje pogledati iste u radu,kod ovog,onog ili onog..
Sori ako sam te napao,što nisam,nego sam te samo prozvao... Uglavnom sori i hvala na pomoći,ili makar na pokušaju pomoći...

@Mortal - ma nisam ga kupio,'em se nikako odlučiti,ma ni između marke,kamoli modela...'em nisam ni novčan bash za neki dobar model,a neću makar šta jer se to godinama ne mjenja. Pa sad proučavam Samsunge 931BF i BW te neke Philipse. Ma u biti neznam još ni dali ići na 4:3 ili wide,loood sam više...

Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5
XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz
Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB
Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD
Ozy je offline   Reply With Quote