View Single Post
Staro 22.03.2007., 10:57   #4
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
(review) DVD snimač - LG GSA-H30N

Nero CD-DVD Speed 4.7.5.0 - snimanje podatkovnog DVD-R 8x medija @ 8x:

Brzina snimanja:
  • Početna: 4.01x
  • Završna: 8.01x
  • Prosječna: 7.39x
  • Način: Z-CLV
Proteklo vrijeme: 9 min 07 s

Za test su korišteni Sonyevi DVD-R 8x mediji prosječne kvalitete. Snimali su se testni podaci težine 4.38 GB.
Nero CD-DVD Speed 4.7.5.0 - snimanje podatkovnog DVD+R 16x medija @ 8x:

Brzina snimanja:
  • Početna: 4.01x
  • Završna: 8.01x
  • Prosječna: 7.39x
  • Način: Z-CLV
Proteklo vrijeme: 8 min 58 s

Za vrijeme testa sam imao samo Verbatimove DVD+R 16x medije pa su oni poslužili za test. Na 8x brzini se prvi puta na testu susrećemo sa Z-CLV načinom snimanja.
Nero CD-DVD Speed 4.7.5.0 na Benq DW1640 - Disc Quality prethodno snimljenog medija:

Dio sniman na 6x ima previsoku razinu PIE grešaka (iako debelo ispod dozvoljene granice), a dio sniman na 8x je vrlo dobar.
Nero CD-DVD Speed 4.7.5.0 na LG GSA-H10N - Transfer Rate Test prethodno snimljenog medija:
Nero CD-DVD Speed 4.7.5.0 - snimanje podatkovnog DVD+R 16x medija @ 12x:

Brzina snimanja:
  • Početna: 6.71x
  • Završna: 12.01x
  • Prosječna: 10.80x
  • Način: P-CAV
Proteklo vrijeme: 6 min 35 s

Kod 12x snimanja je korišten isti medij kao i kod 8x snimanja. Snimač je ovdje odlučio promijeniti način snimanja u P-CAV.
Nero CD-DVD Speed 4.7.5.0 na Benq DW1640 - Disc Quality prethodno snimljenog medija:

Sve je u redu (vrlo dobro, ne baš odlično). Pomalo povišen PIF na samom kraju, ali ništa strašno.
Nero CD-DVD Speed 4.7.5.0 na LG GSA-H10N - Transfer Rate Test prethodno snimljenog medija:
Nero CD-DVD Speed 4.7.5.0 - snimanje podatkovnog DVD+R 16x medija @ 16x (1. pokušaj, firmware 1.01):

Brzina snimanja:
  • Završna: 16.04x
  • Prosječna: 11.94x
  • Način: CAV
Zauzeće procesora:
  • Najmanje: 0 %
  • Najveće: 58 %
  • Prosječno: 8 %
Proteklo vrijeme: 5 min 48 s

Zašto bi uvijek sve moralo biti bez problema... Zauzeće procesora pri ovoj brzini je dosta skakalo bez obzira što se na računalu u to vrijeme ništa drugo nije vrtilo osim snimanja. Nisam bio zadovoljan pa sam krenuo snimati još jedan identičan medij...
Nero CD-DVD Speed 4.7.5.0 - snimanje podatkovnog DVD+R 16x medija @ 16x (2. pokušaj, firmware 1.01):

Brzina snimanja:
  • Završna: -
  • Prosječna: -
  • Način: CAV
Zauzeće procesora:
  • Najmanje: 0 %
  • Najveće: 16 %
  • Prosječno: -
Proteklo vrijeme: -

Nakon prethodnog problema slijedi još gori problem. Zauzeće procesora je bilo u dozvoljenim granicama, ali snimanje nije došlo do kraja. Iz čista mira je LED-ica na snimaču prestala svijetliti i graf je stao na gore prikazanom mjestu. Nakon screen shota sam pričekao još 5-10 min u nadi da će se nešto dogoditi, ali bezuspješno. Pokušaj zaustavljanja snimanja na tipku Stop je završio prisilnim zatvaranjem Nero CD-DVD Speeda. Zatim sam krenuo izvaditi uništeni medij, ali "ladica" nakon pritiskanja tipke nije izlazila van. Odlučio sam resetirati komp i pokušati još jednom, ali dogodila se ista stvar s tim da je snimanje puklo pri kraju medija. Posegnuo sam za flashanjem novog firmwarea...
Flashanje je prošlo bez problema te nakon resetiranja kompa i ponovnog prepoznavanja snimača nastavljam s testom.

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 26.03.2007. u 10:19.
domy_os je offline