Tema: USB Pitanje
View Single Post
Staro 21.03.2007., 20:11   #9
Poggiali
Rocker
Moj komp

Poggiali's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor m4dm4n Pregled postova
OMG, mi ćemo ovdje doktorirati tu P5B Deluxe ploču zbog tebe .
Kak to misliš sva 4 kabela? A kao drugo, da si malo bolje gurnuo nos u kutiju od matične, primijetio bi da si dobio tzv "prst u uho" jumpere, za firewire, usb te power/reset/led. Smisao i namjena tih jumpera je da ih upikneš u odgovarajuću poziciju na matičnoj te bez previše razmišljanja pikneš kabel u njih. Nadalje, USB priključak i je dupli, ali broj pinova je 9, a na kabelu je samo 4, što znači da ćeš kabele piknuti tak da ti taj jedan pin koji je ostao, ostane neuštekan (eventualno spojit ovu dodatnu žicu, daj pročitaj na njoj kaj piše) i to je to.
Hehe, bar dajednu ploču obradimo kak treba

Ovak, Domy ti kaj si spominjal blokove; na ploči su 3 bloka, 2 plava i 1 crveni. Sa pločom sa mdobil 2 pink muško/ženska konektora; crveni (piše na njemu IEEE) i plavi (piše USB)
E sad dal su zapravo na ploči onda 2 bloka za 4 USB konektora i taj jedan crveni blok za 2 IEEE konektora ?

Oznake na konektoru od kučišta > VCC1 (crvena žica), USB - (bjela žica), USB1 + (zelena žica), GND1 (crna žica); iz te GND1 izlazi onaj mali pin kojem je oznaka GND.
E sad blokovi na matičnoj su sa ovim oznakama:
- strana sa 4 pina= +5V>P1->P1+>GND
- strana sa 5 pinova= NC>GND>P2+>P2->+5V
Kaj sad ja ovaj kabel od kučišta upiknem u ova 4 pina; a kaj sa ovih 5 pinova sa druge strane? dodam onaj višak pin (onaj odvojeni) u njega ?
Konfa: Intel Core 2 Duo E 6400, 2.72GHz || Asus P5B Deluxe || 8800 EVGA GTS 320 mb || Super Talent 2x1 gb 800MHz CL5 || Seagate Barracuda 7200.10 320 GB 16 mb || Samsung Spinpoint F1 750 GB 32mb || Seasonic S 12 430W || A+ X-Blade || Logitech Z 5500 || CL X-Fi Xtreme Game || Logitech G500 || Logitech UltraX Flat Desktop || Canon Pixma iP4300 || Samsung ML-2510 || Toshiba Regza 32XV733G
Poggiali je offline   Reply With Quote