Citiraj:
Autor NoN Miller
Evo stari danas sam prijatelju uzeo taj laptop i totalno smo nezadovoljni. Prva stvar koju sam ti i spomenio na vidilabu je nekvaliteta plastike. Tipkovnica skripi na nekim tipkama, space "sece", ladica od dvd je vrlo krhka, vrijeme autonomije za procesor je oko 1:20 sto je lose. pogotovo zato sto je nova i ima 512 rama na konfi- sto ce biti sa vise rama? Jos jedna stvar koja je ne tako vazna a to je da je touchpad totalno ukurcu i prati svaki vas pomak tako da ce vam se prilikom tipkanja dogadja da setate po tekstu.
|
Ja imam Benq P52EG i nikakvog škriputanja nema sa tipkovnicom, niti space šeče,a ako ne znaš tipkat sa 2 ruke što već svaka budala zna, lako ti se može dogoditi da mičeš cursor po ekranu, što se opet meni meni nikada ne događa, a za desktop replacement laptop ti defintivno nije važna baterija, međutim, ako hoćeš imaš Vistaportove i duplo većeg kapaciteta za Benq (tj. reci frendu). RAM ne može značajno skratiti vrijeme autonomije jer nema mehaničkih dijelova niti se javlja velika disipacija topline što ti govori da nema velikih gubitaka energije. Prouči na netu potrošnju u Watt-ima za Random Access Memory pa ćeš vidjeti!
Citiraj:
Autor Lesa
IMHO pogrešno razmišljaš. Makar i za 5500kn, što nisu ni u kom slučaju mali novci, koja su ti pobogu ovo rješenja? Touchpad katastrofa -isključi ga. Baterija sat i pol -smanjuj sve da se dočepaš dva sata. Dobro da nisi rekao da koristi eksternu tipkovnicu pošto ova ne valja. No ajde, kad smo kod narodnih:"Poklonjenom konju se ne gleda u zube" 
NoN, zašto ga nisi pregledao u HGu? Laptop sa takvim komponentama i cijenom gotovo sigurno je izložen. Naročito pošto ga i reklamiraju na webu? Ovo oko tipkovnice i kućišta se vidi na prvi pogled.
Ako ga možeš vratiti vrati. Mislim da je ovo dosad najbolji primjer da za lowend brandove nečije osobno iskustvo ne vrijedi k***a. Kratak je put od fantazije i vulkanskog stakla do škripavca sa sat vremena runtime-a 
|
Rješenja koja si naveo nisu potrebna i jesu idiotska ako ti trebaju. Laptop jest izložen i može se probati. Benq nije lowend brand. Ne uzimajući IBM u usporedbu Benq je relativno blizu Asusa, ***eno jači od Acera (probajte staviti nešto težine kazetofona na Acera pa će vam ostati trajne posljedice, na Benq sam stavio i 2 druga laptopa i ništa!),a i Dell ima laptope koji se mogu bacati sa 1.5m i one koje ne smijete sa 15cm - ljudi postoje kategorije laptopa po namjenama!!!
Citiraj:
Autor sick_boy
...
Eh da, volio bih naći Mini PCI TV tuner za njega. Ovaj model to ima kao opciju i dok sam mijenjao memoriju, vidio sam da je čak i izvod za antenu spreman. Kome da se obratim glede toga - ovaj BenQ technical support mi ne ulijeva neko povjerenje?
|
Mislim da tvoj laptop ima TV tuner, samo ne radi pod Vistom (provjereno), pogledaj jel imaš u Device Manageru nepoznatog hardware-a bez instaliranih drivera? Moj P52EG sa Vividom ima ***enu sliku, ali možeš i sa nekim programima kontrolom topline boja ispraviti dojam ispranosti boja! Meni eksterni VGA radi OK, još nisam imao prilike isprobati DVI. Ako ga budeš prodavao imaš zainteresiranog kupca - za koliko bi ga prodavao?
Citiraj:
Autor Mihael
Meni taj 7.2 mobile radi bez problema.
Oni ti ne sadrže, kao oni dobiveni s laptopom, SB driver i još one druge.
Dakle samo 7.2 mobile driver i 7.2 ccc
Poz
|
Odgooglaj chipset drivere za ATI mobile i dobit ćeš kompletne drivere
Citiraj:
Autor Mihael
...i moj se tako negdje grije  , sve zbog lude grafičke i loše izvedenog hlađenja...

|
Hlađenje je isto na P52EG (moj) i P52 i tu je za*** jer se dvojezgreni Mobile Turion ipak grije jače od Mobile Semprona
Meni su ti temperature:
CPU idle:54-56°C
CPU opterećen:65-67°C
VGA idle 54-56°C
VGA opterećena:69-70°C