evo posalo sam PM jednom članu pa ću vidjet ako će mi znat odg. a do tad možete i vi ak znate

bio bih zahvalan

pa ovo sam poslal (ne da mi se pretipkavat sve nanovo)
evo ipak skinuo ubuntu da mi bude lakše
i sad idem ja probat instalirat taj ndiswrapper - skinuo sam sad ovaj najnoviji Ubuntu i sad nemam blage koji kernel ima (vjerojatno 2.6.17...ili 2.6.71....tak nekaj) uglavnom, probao sam po ovome radit
http://ndiswrapper.sourceforge.net/m...p/Installation i sad ovo pod prerequisites uspio sam jedino instalirat ovaj build-essential package i to mi je uspjelo (kolko sam videl), i sad kako napraviti onaj link gore :S zbunj..ja sam prčkao nešt i napravio neki folder (mislim da je već i bil...neznam) /lib/modules/2.6.71-10-generic/build i sad taj direktorij postoji al nemam blage jer to taj neki "link" ili kaj :S
pa ako bi mi mogel ko objasnit kak to instalirat (naravno na Ubuntu)
tnx.
EDIT: evo pokušao preko CD-a (Ubuntu) direktno instalirat i (valjda) je uspjelo - označio sam sve one 4 komponente (ndiswrapper utils, ndiswrapper...i još nekaj) i sad kad se sve to instaliralo pokrenem ja u terminalu "ndiswrapper" i izbaci mi opcije i sve ok
probam instalirat drivere za Gigaset USB Adapter 108 - prebacim cijeli "XP direktorij" u jedan folder i uđem u njega, i pokrenem (preko terminala) ndiswrapper -i net5523.inf - piše nekaj found i onda can copy to usr/snic/ndiswrapper-1.8 failed! line 144 (tak slično nekaj) i išao onda da mi izlista instalirane drivere i kad ono piše "net5523 Driver failed!" kad ga probam maknut sa ndiswrapper -e net5523 niš se ne dogodi..nikakva greška ili slično....kaj sam fulal